Els socialistes passen de ‘l’aturem el PP’ a avalar Juncker a la Comissió

  • Schulz dóna ple suport a que el luxemburguès presideixi l'executiu comunitari

VilaWeb
Redacció
13.06.2014 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya del PSC a les eleccions europees va estar centrada en bona part a criticar la docilitat de Mariano Rajoy a l’hora d’acceptar les polítiques d’austeritat propugnades per Angela Merkel i el Partit Popular europeu. Doncs bé, el candidat dels socialistes a presidir la Comissió Europea, Martin Schulz, ha donat suport obertament al candidat dels populars –guanyadors de les eleccions–, Jean-Claude Juncker, perquè presideixi l’executiu comunitari. Schulz planteja una aliança de populars i socialistes a l’eurocambra a l’estil de la gran coalició d’Angela Merkel a Alemanya.

El PP i el Partit Socialista europeu han patit una davallada important en les últimes eleccions, però encara sumen més de quatre-cents escons a l’eurocambra, prou diputats per aprovar el nomenament de Juncker com a president de la Comissió. Schulz s’hi declara del tot a favor. I avui, el socialista espanyol i vice-president de la Comissió sortint, Joaquín Almunia, ha reiterat que Juncker acabarà essent proposat com a candidat a presidir la Comissió a final de juny en el Consell Europeu.

El president de la Comissió l’ha de proposar els caps de govern dels estats aplegats en el Consell Europeu. Però el primer ministre britànic, David Cameron, s’oposa a la candidatura de Juncker, perquè el considera un home del passat que en cap cas representa la renovació política que considera que els electors han demanat en les darreres eleccions. Tot amb tot, Almunia està convençut que Juncker acabarà presidint la Comissió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any