La possibilitat d’un rei compartit amb Catalunya va fer somriure Juan Carlos

  • Ho revela Alfred Bosch, que diu: 'M'estimo més construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid' · Entrevistat al #CatalanTalk

VilaWeb
Redacció
10.06.2014 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’Esquerra al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha explicat que va arribar a esmentar personalment a Juan Carlos la possibilitat que una Catalunya independent compartís rei amb Espanya. Ho ha dit en l’entrevista a Twitter dins la sèrie #CatalanTalk, quan Liz Castro li ha demanat: ‘Si el futur rei Felipe oferís la independència a Catalunya sota el seu regnat, hi estaríeu a favor?’ Bosch ha respost: ‘De fet, jo mateix vaig comentar aquesta possibilitat a Juan Carlos. Va somriure.’ Ara, Bosch no ho veu pas com una opció a tenir en compte.

Aquests són els piulets, en anglès, d’Alfred Bosch:

Aquesta opció, que un estat català comparteixi la figura del rei amb Espanya, fou proposada pel Consell General del Poder Judicial al jutge Santiago Vidal. Ell mateix va explicar que li havien demanat amb interès si una Catalunya independent acceptaria el rei d’Espanya com a propi, ‘igual com farà Escòcia’. Vegeu-ho en vídeo.

‘M’estimo més construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid’

En l’entrevista a #CatalanTalk, Alfred Bosch ha explicat que havia decidit de presentar-se com a candidat d’Esquerra a la batllia de Barcelona perquè s’estima més ‘construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid’. També ha dit que per decidir qui serà el candidat d’ERC a Barcelona, el partit organitzaria ‘unes primàries restringides a afiliats i simpatitzants’. Tot i que ha remarcat que encara faltava molt, perquè les eleccions serien el 2015.

Aquest matí, en una conferència de premsa acompanyat del president d’ERC Oriol Junqueras, el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Portabella ha anunciat que no es tornaria a presentar com a candidat a les eleccions municipals. Sobre això, Bosch ha dit: ‘Tot el meu respecte per ‪Jordi Portabella i la seva tasca de quinze anys a l’Ajuntament de Barcelona.’

Més informació:

Alfred Bosch: ‘M’inspira la “junquerització” de Barcelona’ [ENTREVISTA]

Portabella no serà candidat d’ERC per Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any