Adéu a Tomàs Gil i Membrado al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2006 del programa acomiada al mestre del coblisme Tomàs Gil i Membrado

VilaWeb
Redacció
07.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana volem començar el programa acomiadant al mestre Tomàs Gil i Membrado, mort a l’edat de 99 anys. Va dedicar tota la seva vida a la música i, en particular, a la cobla. Però l’espectacle ha de continuar i per això us oferim una nova edició del ‘Fes Ta Festa’. A ‘La Columna’ Jesús Ventura parla de premis i del paper dels jurats, una tasca complicada i arriscada. El primer bloc de notícies explicarem com va anar l’entrega de la Menció d’Honor dels Premis de Ràdio Associació al nostre programa, amb talls de veu i comentaris satírics de l’Amadeu Carbó.

Les seccions comencen amb la ‘Crònica castellera’ de la setmana, on Carles Esteve parla del 3 de 9 amb folre de la Vella de Valls a La Selva del Camp. A ‘Dites i refranys’ Víctor Pàmies elucubra sobre aquella que diu ‘La llengua no té ossos però en trenca de ben grossos’. També podreu sentir el grup El Duet interpretant el tema ‘Amagada en el mar’ dins la secció ‘Cants de Taverna’ i l’Antoni Serés del ‘Fons Amades’ parla de romanços. Finalment, l’Amadeu Carbó fa un ‘Expedient C’ molt nacionalista sobre el fosser del Fossar de les Moreres.

També presentem el CD de sardanes ‘De tu a tu’, enregistrat per La Principal de La Bisbal. Hi ha set peces compostes pel mestre Florenci Mauné i set més d’en Jaume Cristau. L’apartat musical segueix amb ‘Un bolero tortosí’, una veritable meravella extreta del CD ‘La barraca’ enregistrat pel grup El Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries en col·laboració amb en Pep Gimeno ‘Botifarra’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any