Pares de l’escola Cremona d’Alaquàs es tanquen a la Conselleria

  • No en van eixir fins al vespre · La Plataforma Prou dóna suport a l'acció

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.06.2014 - 00:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de pares de l’escola Ciutat de Cremona d’Alaquàs, a l’Horta, es tancaren dimecres a la vesprada al rebedor de la seu de la Conselleria d’Educació. Hi van estar unes quantes hores fins que, passades les vuit del vespre, en van eixir. La plataforma Tots Som Cremona reivindica el manteniment d’una unitat d’infantil que asseguraria la continuïtat del centre. Es queixen que el govern hagi habilitat en un altre centre del municipi l’aula de tres anys que demanen.

Una part de la comunitat educativa del Cremona es va tancar al centre durant més de cent dies per a exigir que el govern no impedira l’accés de nous alumnes el curs vinent a l’aula d’infantil de tres anys. La supressió d’aquesta aula obligarà vint famílies a dur els seus fills a col·legis diferents, ‘amb la consegüent massificació a les aules d’altres centres del municipi’.

Fa temps que Tots Som Cremona denuncia que les retallades d’aules posen en perill la supervivència del centre i de la qualitat educativa de l’ensenyament públic.

Pares i mestres del centre han fet tancades, han recollit milers de signatures contra la supressió de l’aula i han fet marxes reivindicatives i concentracions.

La Plataforma Prou dóna suport a la mobilització

En saber-se aquesta nova mobilització de l’AMPA de l’escola Ciutat de Cremona, la Plataforma Prou ha fet públic un comunicat en què expressa el seu suport a l’acció, perquè assegura que la ‘injustícia que patiu no té nom. La paciència que heu tingut sí que el té: dignitat’. Per a la plataforma, la política de la consellera Català només persegueix privatitzar l’educació defugint el diàleg i la voluntat de la comunitat educativa.

‘Fabra dóna l’esquena a la ciutadania’

En relació amb les supressions d’unitats escolars, el PSPV-PSOE de la comarca ha manifestat la seua oposició a les eliminacions de les corresponents a les escoles Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent. Ho ha afirmat el secretari comarcal d’Educació, Rubén Gomar, qui ha assegurat que són una demostració que el Consell ‘continua governant d’esquena a la ciutadania’. En les seues declaracions, Gomar ha reafirmat ‘de manera enèrgica el nostre compromís amb l’educació’ i ha manifestat que el seu partit ‘retornarà a Ontinyent les dues aules’ quan Ximo Puig ‘encapçale el govern de la Generalitat’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any