L’educació no és un càstig

  • La reflexió següent, realitzada per una alumna de segon d’ESO, té una significació especial quan es coneix la trajectòria escolar i humana de qui la signa. Des d’aquest espai informatiu ens complaem a homenatjar persones com Yoana que han sabut adaptar-se a un entorn social diferent acollint amb naturalitat i estima la nostra cultura i, com no, la nostra llengua

VilaWeb
VilaWeb
Yoana Yankova · 2n ESO
02.06.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns estudiants potser pensen que l’etapa escolar obligatòria no val per a res. Fins i tot  la veuen com una imposició dels majors i consideren que els professors ens volen ataconar amb deures, exàmens, treballs… Jo no ho veig així. Als centres educatius, no sols ens ensenyen continguts, sinó com ser persones i aconseguir allò que volem. El procés educatiu és dur, però els resultats finals per als qui s’esforcen valen la pena.

En l’escola i l’institut he aprés moltes tècniques d’estudi útils gràcies als meus mestres. M’han ajudat molt, sobretot durant els meus primers anys de l’aprenentatge, els quals van ser una mica complicats. Ah! he d’aclarir que la meua nacionalitat no és espanyola, sinó búlgara. Per aquesta raó en la primària tenia certes dificultats per a estar al nivell dels meus companys.

A banda de les tècniques d’aprenentatge, he madurat en molts aspectes més. He aprés a prendre responsabilitats, a enfrontar–me a la realitat i solucionar els problemes (com quan per exemple, se m’obliden els deures o treballs). Una altra lliçó molt important apresa és que una persona no és llesta de naixement, sinó que se’n fa amb esforç, gana i treball. Lluitant pot aconseguir-se qualsevol objectiu que es propose. I una altra lliçó que tinc ben apresa és que, quan no podem fer alguna cosa, no ens hem de donar per vençuts, sinó continuar i fer tot el possible. Encara que tot no es puga fer de colp o a la primera.

Per concloure voldria deixar ben clar que el procés educatiu no és un càstig, sinó una etapa necessària de la nostra vida que ens ajuda en la nostra formació com a persones.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any