El projecte ‘Vic: Paisatges amb ànima’ ha presentat les tasques fetes aquest any

  • També ha presentat les activitats realitzades amb el Col·legi Escorial

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El projecte ‘Vic: paisatges amb ànima’, que aquest dijous ha presentat els resultats d’aquest any, fou impulsat per la UVic-UCC i l’Ajuntament de Vic l’any 2013, amb el suport de l’Obra Social de la Caixa, VICREU i Garden Tona. Enguany el projecte ha tingut continuïtat gràcies a una subvenció de CESPA, i ha permès que 5 joves en situació d’exclusió social, derivats per l’associació TAPIS, poguessin rebre formació i una beca salari. L’any passat foren 7 els joves que se’n varen beneficiar.

Aquest any s’ha acabat el Jardí de les Arts (Centre d’Arts Escèniques), el Jardí de les Identitats (situat sota el pont davant de l’Atlàntida, amb la creació d’un rocòdrom); el Jardí del Claustre (al Claustre de la Catedral), Jardí Filosòfic (Parc Balmes) i el Jardí del Benestar (Del Pont Bruguer al Pont Romà).
 
Aprofitant l’acte s’han presentat un seguit d’activitats esportives, mediambientals i artístiques, dutes a terme en els espais creats en col·laboració amb el col·legi Escorial de Vic, ja que el projecte ha buscat la participació ciutadana. Així mateix, el dimecres 21 de maig més de 100 nens i nenes de P4 varen fer la plantació de temporada al Jardí de les Arts.
 
En la presentació hi ha participat Marta Otero, vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement; Anna Erra, 1a tinent d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vic; Margarida Pla, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar; Dolors Viladomat, directora d’ESO de l’Escorial i Salvador Simó, coordinador del projecte; Joan Marfil i  Joan Fitè, els directors de jardineria, així com els joves formats i professors de l’Escorial.
 
Segons Dolors Viladomat, la participació del projecte ha permès als estudiants de 2n d’ESO de fer una activitat que depassa els límits de l’aula i han pogut treballar i fer un servei a la ciutat al mateix temps. Sobre aquest concepte d’aprenetatge-servei, també s’hi ha referit Margarida Pla, com un dels valors clau del projecte, juntament amb el d’interculturalitat. Per últim, Anna Erra ha volgut ressaltar que es tracta d’un projecte el social, que millora el paisatge urbà i és molt didàctic. I ha afegit que “aquest és un bon exemple de com ens agrada treballa, en xarxa amb diferents institucions implicades i en benefici de la ciutat”.
 
El projecte està coordinat des de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, sota el lideratge del Dr. Salvador Simó, i compta amb la participació de la Facultat d’Empresa i Comunicació, de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes i amb la col·laboració de la Unitat d’Emprenedoria i la OTRI de la UVic-UCC.
 
Per completar les intervencions paisatgístiques, més de 120 nois i noies del Col·legi Escorial han  aprofitat els espais creats en el marc del projecte per fer activitats:
 
– Mediambientals:  el dia 29 es presentarà un plafó informatiu amb codis QR  i web, per donar a conèixer la riquesa biològica del riu i fer-ne un seguiment de conservació.  Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració del professor Marc Ordeix, de la UVic, membre del Museu Industrial del Ter; així com de Jordi Boada, tècnic de medi ambient del Ajuntament de Vic. El panell està situat a la pollancreda al costat de l’Atlàntida.
– Esportives: el dia 29 es fan activitats d’escalada al rocòdrom creat al Jardí de les Identitats (sota el pont davant de la Atlàntida), amb la participació d’Albert Juncà, professor de la UVic, de la Unió Excursionista Vic i de la Brigada del Ajuntament de Vic.
– Artístiques: el dia 29 presentaran dues intervencions artístiques al Pont de Ferro i a la pollancreda que està al costat de l’Atlàntida.
 
‘Vic: paisatges amb ànima’ compta amb diversos reconeixements. És considerat ‘Good practice’ per la UNESCO/Global University Network for Innovation l’any 2013 i ‘Bona praxi d’intervenció comunitària intercultural’ (Ministerio de Trabajo/UE) el 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any