Tornen els avalots a Sants pel desallotjament de Can Vies

  • La plaça de Sants s'havia omplert de manifestants · Aquest vespre s'han fet desenes de concentracions a diversos punts de Barcelona i de ciutats dels Països Catalans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2014 - 22:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El desallotjament de Can Vies dilluns pels Mossos d’Esquadra per ordre judicial va tenir reaccions de protesta d’ahir i d’abans-d’ahir. Aquest vespre s’han fet concentracions de suport a Can Vies a diversos punts de Barcelona i d’altres municipis dels Països Catalans. Les primeres mobilitzacions han començat a les set del vespre. Les de Barcelona han sortit de diferents punts de la ciutat i s’han trobat a la plaça de Sants, que s’ha omplert de manifestants.

La concentració de Barcelona s’ha fet en paral·lel a les nombroses que s’han organitzat a la mateixa hora a diferents pobles i ciutats de Catalunya, entre les quals Lleida, Palma, València, Girona i Tarragona o Igualada, Mataró, Sabadell, Manresa, Berga, Viladecans i Vic, entre més. Es dóna el cas que en aquesta última, la manifestació ha acabat amb un escarn davant la casa del conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Un cop s’ha acabat la concentració de la plaça de Sants, alguns manifestants s’han dirigit cap a la seu del districte per protestar contra l’actuació de l’ajuntament. En aquesta última fase s’han produït alguns incidents i s’han tornat a registrar xocs entre la policia i aquests manifestants. Alguns grups organitzats de manifestants han començat un llançament d’objectes contra els mossos i han fet barricades amb contenidors en flames. A partir d’aquí, han començat els incidents més forts amb càrregues de la policia i més llançament de pedres i ampolles pels manifestants.

Una estona abans, en el pas de la columna que passava pel Guinardó, els manifestants han cremat una furgoneta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), empresa municipals propietària dels terrenys de Can Vies.

Els Mossos d’Esquadra han fet almenys 25 detencions aquest dimecres a la nit a causa dels aldarulls al barri de Sants durant la protesta pel desallotjament i enderrocament del centre social okupat Can Vies. Segons han explicat a l’ACN fonts policials, les detencions s’han anat fent en diversos punts del barri, principalment per agents de paisà, i per delictes de danys, desordres públics i atemptat contra agents de l’autoritat. Aquestes detencions se sumen a les dues de dilluns i les sis de dimarts.

(La nit de violència als carrers de Sants, en la portada de la NBC News)

A continuació, podeu veure una selecció de piulets que expliquen des dels llocs dels fets allò que ha passat:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any