Qui i com podrà fer la inscripció en el registre de catalans a l’estranger?

  • El govern aprova el registre, amb vista al 9-N, que serà operatiu des del 3 de juny

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2014 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha aprovat el registre de catalans residents a l’exterior, que calcula que són uns 200.000. La inscripció hi serà voluntària, i es podrà fer mitjançant una web des del dimarts 3 de juny vinent. El registre s’adreça als ciutadans amb la condició política de catalans a l’estranger, d’acord amb l’estatut. Són els qui tenen la ciutadania espanyola i que resideixen fora de l’estat espanyol, que són donats d’alta als registres dels serveis consulars espanyols i que tenen l’últim empadronament en algun municipi de Catalunya. També els seus descendents que mantinguin aquesta ciutadania, si així ho sol·liciten.

Des del 3 de juny, doncs, podrà començar la inscripció. D’aquesta definició que fa l’estatut dels ciutadans amb la condició política de ciutadans es pot desprendre que per fer la inscripció en el registre caldrà presentar la següent documentació: El DNI o passaport vigents, el certificat del padró espanyol a l’estranger o qualsevol documentació oficial que acrediti que l’últim veïnatge administratiu era en un municipi de Catalunya.

El procediment d’inscripció al registre consistirà en una preinscripció electrònica via web (dins la web de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea), i l’enviament posterior de la sol·licitud d’inscripció i la documentació requerida, per correu postal, al registre d’entrada de documentació de la mateixa Secretaria.

Amb vista al 9-N

El registre pot ser una eina fonamental amb vista a la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre vinent, per a poder facilitar el vot dels catalans a l’exterior. Sobretot tenint en compte els problemes per molts catalans residents a l’estranger a l’hora de poder votar en convocatòries electorals anterior, com les últimes eleccions al parlament i les eleccions europees, per la ineficàcia i lentitud de la burocràcia administrativa espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any