L’impacte econòmic mundial de la fabricació de l’iPhone

VilaWeb
Redacció
21.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’iPhone, la joia de la corona de l’empresa californiana Apple, es ven per tot el món en grans quantitats. Però hi ha una cosa que no se sap tant: també es fabrica per tot el món. L’empresa Rand Group acaba de publicar una infografia sobre l’impacte que té la fabricació d’aquest mòbil a tots els continents, amb dades força sorprenents: darrere de cada iPhone hi ha la feina de sis-cents treballadors, repartits en centenars d’empreses de tot el planeta.

En el rànquing de països manufacturers del mòbil d’Apple hi ha la Xina, amb 330 fàbriques dedicades a materialitzar el producte; el Japó, amb 148; els països del sud-est asiàtic, amb 99; els EUA, amb 75; Europa, amb 41; Corea del Sud, amb 38; Taiwan, amb 35; Mèxic i l’Amèrica Llatina, amb 8; i l’Orient Mitjà, amb 5.

La infografia també revela que en les èpoques de màxima producció, Apple fabrica diàriament mig milió d’iPhones: és a dir, catorze milions el mes. O que la companyia californiana genera més de tres-cents mil llocs de feina, cinquanta mil dels quals a Apple mateix.

L’última dada que s’hi exposa és la de vendes estimades d’iPhone: un 44% a Amèrica, un 28% a Europa, un 19% a l’Àsia i el Pacífic, i un 9% al Japó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any