Google homenatja el cub de Rubik

  • El logotip del cercador recrea el famós joc, que enguany celebra el quarantè aniversari

VilaWeb
Redacció
19.05.2014 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En ocasió del quarantè aniversari de la invenció del cub de Rubik, el cercador Google presenta avui un logotip o doodle especial que recrea interactivament el famós joc inventat el 1974 per l’escultor i professor d’arquitectura hongarès Erno Rubik. Com indica el nom, el cub de Rubik és un trencaclosques cúbic, amb sis cares iguals, cadascuna amb nou quadradets pintats de color blanc, blau, carabassa, groc, verd i vermell. La idea és que cada cara del cub sigui d’un mateix color.

Pensem que el cub clàssic, amb sis colors i nou quadradets per cara, presenta 43.252.003.274.489.856.000 de configuracions possibles: de totes, solament una és la solució del trencaclosques. Tot i això, el rècord de velocitat a resoldre’l el deté el neerlandès Mats Valk, amb poc menys de sis segons.

El cub de Rubik, el va inventar Erno Rubik el 1974. Al cap de sis anys, el 1980, la companyia Ideal Toy Corporation va començar a comercialitzar-lo fora d’Hongria. Icona popular dels anys 1980 (hom estima que a mitjan anys 1980 hi havia jugat una cinquena part de la població mundial), se n’han venut més de tres-cents cinquanta milions d’unitats a tot el món.

Més informació:

Cub de Rubik: el trencaclosques més complicat (30-7-2009)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any