CiU i ERC s’imposen a les europees, segons l’enquesta de la Vanguardia

  • A l'estat espanyol guanyaria el PP per dos eurodiputats sobre el PSOE · Compromís no aconseguiria entrar al parlament europeu

VilaWeb
ACN
11.05.2014 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons un sondatge electoral publicat avui a la Vanguardia, CiU seria la força més votada a Catalunya les pròximes eleccions europees amb un 24,4% dels vots, tot i que seguida de molt a prop per ERC (22,2%), que experimentaria un espectacular ascens de tretze punts. Una altra lluita, en aquest cas per la tercera i quarta plaça, és la que mantindrien el PP i el PSC, que baixaria 20 punts, passant del 36% dels vots al 2009, a 17,5%, un 0,1% menys que els populars (17,6%). Per la seva banda, ICV-EUiA pujaria gairebé tres punts, fins el 9% dels vots, mentre que Ciutadans es faria amb el 6,1% dels sufragis.

Pel que fa a l’estat espanyol, l’enquesta revela una caiguda de nou punts del Partit Popular, i passaria de tenir 24 a 20 eurodiputats. Tot i així, seguiria superant al PSOE, que es faria amb 18 dels 54 representants a la cambra, cinc menys dels que va obtenir l’any 2009. L’enquesta es va realitzar entre el 30 d’abril i el 8 de maig sobre una mostra de 1.500 persones.

D’altra banda, Coalició per Europa (CpE), de la que forma part Convergència i Unió, es mantindria en tres diputats, mentre que Esquerra n’obtindria dos, un més que fa cinc anys quan es va presentar amb diverses formacions. Important ascens d’Esquerra Plural (IU-ICV), que augmenta en set punts els resultats dels comicis anteriors, guanyant així quatre eurodiputats. Per la seva banda, Ciutadans (C’s) i Els Pobles Decideixen (integrat per Bildu i BNG), es farien amb un representant cadascú. Finalment, Izquierda Unida (IU) augmentaria representació amb quatre membres més, i UpyD, dos. Segons aquesta enquesta, Compromís no aconseguiria representació al parlament europeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any