L’Ajuntament de Barcelona demana al govern que retiri el nom de la ciutat a BCN World

  • Trias titlla d'absolutament ridícul voler utilitzar la marca Barcelona quan 'no hi estan d'acord les forces polítiques de Tarragona'

VilaWeb
ACN
09.05.2014 - 15:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres per unanimitat una declaració institucional que demana a la Generalitat i als promotors de BCN World que no s’utilitzi el nom de la capital catalana per a aquest macroprojecte. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat que la marca Barcelona està registrada per l’Ajuntament i que fins ara ningú ha demanat al consistori utilitzar aquest nom. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trias ha titllat d”absolutament ridícul que algú vulgui posar el nom de Barcelona en una cosa que no està a la província de Barcelona i que a més no hi estan d’acord les forces polítiques de l’àrea de Tarragona.’

‘El consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona demana al Govern català i als promotors del complex hoteler, de lleure i joc anomenat BCN World que no utilitzin els noms de Barcelona o BCN per aquest projecte’. Aquesta ha estat la declaració institucional que ha aprovat aquest divendres el consistori de la capital catalana. El promotor del text ha estat el president del grup municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, i tots els grups municipals li han donat suport.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trias ha deixat clar: ‘Si ens ho demanen, nosaltres en bé del país estem disposats a actuar com a capital del país’ i cedir el nom. Ara bé, ha subratllat el batlle: ‘No poden fer servir el nom si no ens ho demanen, perquè el tenim registrat. Barcelona World no el poden utilitzar, podrien arribar a utilitzar BCN World, però crec sincerament que aquesta imatge d’una Barcelona depredadora no és bona’.

Crítiques al Camp de Tarragona

D’aquesta manera, l’Ajuntament barceloní se suma a les veus crítiques del territori que no veien de bon ull incloure el nom de Barcelona a un projecte que es desenvoluparà a Vila-seca i a Salou, al Tarragonès. A les comarques tarragonines, el nom també ha estat objecte de polèmica des de l’anunci del projecte, ja que s’han alçat diverses veus demanant que el complex estigui ben associat a les marques Costa Daurada i Tarragona. Un dels més crítics ha estat l’alcalde de la capital, Josep Fèlix Ballesteros, el qual ha arribat a exigir el dret del territori a ser consultat sobre la nomenclatura. El Partit Popular, que també s’hi oposa frontalment, ha reclamat ‘compensacions’ per les marques del territori si finalment s’acaba imposant el nom de BCN World.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any