La CUP retreu a Procés Constituent que proposi una coalició a través dels mitjans

  • 'L'horitzó immediat de la CUP no és en el càlcul partidista', diu en un comunicat

VilaWeb
Redacció
05.05.2014 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP ha respost a la proposta de candidatura unitària al parlament presentada avui per Procés Constituent amb un comunicat en què manifesta ‘incomoditat’ perquè la proposta s’hagi fet a través dels mitjans de comunicació. ‘Amb Procés Constituent ens trobem en molts espais de lluita i construcció d’alternatives, però no creiem que la millor manera d’intercanviar propostes sigui a través dels mitjans de comunicació, sinó justament a través del diàleg sincer i directe entre les dues organitzacions’, diu la formació.

La CUP explica que s’ha reunit dues vegades amb Procés Constituent, al desembre i al març, però que en cap d’aquestes havien valorat la proposta presentada avui per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

Sobre la proposta en concret, la CUP diu que el seu ‘horitzó immediat’ no es troba ‘en el càlcul partidista en relació a unes eleccions autonòmiques que no han estat convocades i de les quals ningú no pot preveure en quin context seran sinó en la configuració d’un moviment popular autoorganitzat favorable a la ruptura amb els estats espanyol i francès i amb la Unió Europea, i per la construcció d’un nou model econòmic, social i cultural per als Països Catalans’, i posa d’exemple les Trobades d’Unitat Popular i les assemblees que farà el 10 de maig per elaborar el programa polític.

Finalment, la CUP expressa ‘la millor predisposició a treballar amb Procés Constituent’, de la mateixa manera que la té per fer-ho ‘amb tots els agents polítics i socials que ho vulguin, per garantir que el 9 de novembre tingui lloc un referèndum que obri les portes a la independència i a la materialització d’un canvi polític i social d’arrel per al conjunt dels Països Catalans.’

Les declaracions de Teresa Forcades

Teresa Forcades, portaveu del moviment, ha explicat al Matí de Catalunya Ràdio que ja havien parlat amb Iniciativa, Esquerra Unida i Alternativa i la CUP (llegiu ací la proposta concreta). I que tots ells han tingut ‘una actitud positiva’ i no han descartat la candidatura. ara com ara, aquests partits no s’han tancat a sumar-se a aquest nou front segons ha explicat Teresa Forcades al Matí de Catalunya Ràdio. I ha afegit: ‘No tenim cap voluntat de ser partit; si no ho aconseguim aquest front ampli, Procés Constituent fracassarà com a projecte’.

Després, en una conferència de premsa, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres han reiterat l’oferiment. En aquest sentit, Oliveres ha exposat que ja s’han mantingut converses amb les forces parlamentaries i que, de moment, no hi havia hagut ‘cap no al diàleg’. A més, la candidatura també fa una crida als desencisats del PSC i als sectors descontents d’ERC per la seva aliança amb CiU. Pel que fa a la consulta, Procés Constituent s’ha manifestat partidari del sí-sí, i ha defensat que ‘la reivindicació nacional sigui també social’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any