Unió avisa Rajoy que la recuperació econòmica no diluirà el procés sobiranista

  • Ramon Espadaler insta els catalans a votar per demostrar que volen continuar formant part d'Europa

VilaWeb
ACN
03.05.2014 - 13:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

UDC ha avisat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la sortida de la crisi econòmica no farà pas que Catalunya oblidi la consulta sobiranista. ‘A vegades tenim la impressió que Rajoy pensa que amb la recuperació econòmica el tema català s’anirà diluint, i no és cert’, ha dit el president del consell nacional d’Unió, Ramon Espadaler, que ha assegurat que l’única solució possible és el diàleg i la convocatòria d’una consulta democràtica. Per això, ha instat el president Rajoy a ‘arremangar-se’ i obrir vies de diàleg amb Catalunya. 

Espadaler també ha fet una crida als catalans perquè vagin a votar el 25 de maig a les eleccions europees per demostrar que Catalunya vol continuar formant part d’Europa.

Espadaler creu que Rajoy peca ‘d’excés d’eufòria’ a l’hora d’analitzar alguns símptomes de recuperació econòmica. El mateix optimisme que, segons Espadaler, el porta darrerament a insinuar o a creure que la sortida de la crisi posarà punt final a la voluntat del poble català d’exercir el dret a decidir a través d’una consulta democràtica.

Espadaler ha assegurat que Catalunya ha viscut ‘canvis profunds’ que han obert un procés que només té com a solució ‘el diàleg i poder votar’. ‘No és una qüestió conjuntural que depengui del cicle de l’economia i que després es recondueixi’, ha opinat el president del consell nacional d’UDC que insta Rajoy a, l’endemà de les eleccions europees, ‘arremangar-se’ i obrir vies de diàleg amb Catalunya. Unes converses que, segons Espadaler, han de culminar amb la convocatòria d’una consulta democràtica.

Ramon Espadaler creu que en plena campanya segurament serà difícil construir ponts de diàleg, però creu que és ‘fonamental que el president Rajoy entengui el que li diuen mitjans internacionals rellevants i influents que creen opinió pública com The Economist que demanen una solució democràtica, dialogada, que doni veu a la ciutadania de Catalunya’.

En aquesta línia, Espadaler també ha defensat la trobada entre el president  Artur Mas i el lehendakari,Iñigo Urkullu. El president del consell nacional d’Unió ha assenyalat que ‘dialogar sempre és bo i intercanviar parers sempre és positiu’. ‘Que parlin els presidents de dues nacions que tenen el seu camí perfectament definit entra dins de la més absoluta normalitat’, ha conclòs.

Espadaler s’ha reunit aquest dissabte al matí amb membres de la Intercomarcal de Girona, presidida per Joan Cañada, i de la Local, presidida per Isabel Muradàs.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any