Fonalleras, Ibarz i Mundó, premis Serra d’Or

  • Han guanyat, respectivament, el de novel·la, narració i poesia · El director de 'Llibert' denuncia les condicions de la gent de teatre

VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.04.2014 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Josep Maria Fonalleras ha guanyat la 48a edició del premi Serra d’Or de novel·la 2014 per l’obra ‘Climent’. Els guardons s’han entregat aquest dimecres al matí al Palau Robert de Barcelona, en un acte presidit pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Carles Camps Mundó s’ha endut el premi de poesia per ‘L’oració total’, i Mercè Ibarz el de narració per ‘Vine com estàs’. Els altres premis de la categoria de Literatura i Assaig han estat per a Antònia Tayadella, que ha guanyat el d’estudis literaris per ‘Sobre literatura del segle XIX’, i per a Dolors Udina, que s’ha endut el de traducció per ‘La senyora Dalloway’, de Virgina Woolf.

El Serra d’Or de recerca en el subapartat d’humanitats ha estat per a Ramon Panyella per ‘Francesc Pelai Briz: entre la literatura i l’activisme patriòtic’. El de recerca en el subapartat d’altres ciències ha estat per a Adolf Tobeña per ‘Devots i descreguts. Biologia de la religiositat’. Finalment, el de catalanística ha estat per a Jad Hatem per ‘El temps en la poesia catalana contemporània’.

En la categoria de literatura infantil i juvenil, tres premis. L’infantil per a Pep Molist (text) i Jordi Vila Delclòs (dibuix) per l’obra ‘Salvador Espriu’. El juvenil en el subapartat de coneixements per a la col·lecció ‘Tant de gust de conèixer-lo, senyor…’, de Maica Bernal i Carme Rubio. I el juvenil en l’apartat de creació per a Pau Joan Hernández per ‘La balada del funicular miner’.

Finalment, també tres premiats en la categoria de teatre. Magí Sunyer s’ha endut el subapartat de text de teatre català per ‘Safira’; la Mostra d’Igualada de teatre infantil i juvenil ha aconseguit el guardó dins del subapartat de l’aportació més interessant; i l’obra ‘Llibert’, de Gemma Brió, dirigida per Norbert Martínez s’ha endut el premi al subapartat a l’espectacle teatral.

El director de ‘Llibert’ denuncia les condicions dels treballadors del teatre

Justament aquesta setmana els responsables de ‘Llibert’ han anunciat que no prorrogaran l’obra per la precarietat que els implica. Podeu llegir el text que van publicar en l’article Cobrar per viure, quina decisió més agosarada!. Quan ha recollit el premi, el director de l’obra, Norbert Martínez, ha denunciat la situació en què es troben els treballadors del teatre, ha recordat que la majoria no cobren i ha alertat que si la situació no canvaiva, ens quedaríem sense teatre. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any