El partit del jutge Silva plagia el programa d’Equo sense esborrar-ne el nom

  • Movimiento Red copia un fragment del programa en què apareix el nom d'Equo

VilaWeb
Redacció
30.04.2014 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Movimiento Red és el nom del partit del jutge Elpidio Silva, conegut per l’encausament del cas Blesa. El partit ha plagiat una part del programa electoral d’Equo, fins al punt de copiar-ne el nom i tot. El plagi, descobert per Eldiario.es, és evident a l’apartat sobre medi, a la pàgina 52 del programa de Movimiento Red (pdf), amb un paràgraf copiat de l’apartat ‘Aire’ del programa d’Equo, amb el nom inclòs.

Literalment, el programa de Movimiento Red diu: ‘La majoria de les nostres grans ciutats, pobles i àrees metropolitanes es troben sovint amb episodis de contaminació atmosfèrica; apostarem per la salut de les persones, per disminuir la taxa de malalties càrdio-vasculars i respiratòries, d’asma i de morts de causa difusa conseqüència de la mala qualitat de l’aire que respirem. A més, les polítiques actives que planteja Equo disminueixen la nostra despesa sanitària i aconsegueixen que hi hagi una sanitat més eficient’.

Ahir a la tarda, el cap d’Equo, Juan López de Uralde, va dir: ‘Ens ha sorprès, perquè fem un gran esforç en l’elaboració del nostre programa, és una feina de mesos.’ Va dir que Equo no tenia previst de demanar explicacions a Movimiento Red, però sí que va sol·licitar que el partit del jutge Silva digués que havien basat una part del programa en el d’Equo o bé que demanés als votants, senzillament, que votessin Equo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any