La desobediència civil protagonitza el festival de curtmetratges Protesta a Vic

  • El festival ha rebut fins a 650 curtmetratges de 63 països diferents

VilaWeb
Redacció
25.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival de curtmetratges Protesta de Vic, que va començar el passat dilluns, ha escollit enguany la desobediència civil com a eix central del certamen. El festival ha rebut 650 curtmetratges provinents de 63 països diferents. Entre aquests països s’hi troben Kosove, l’Irac, Veneçuela, Grècia, Romania, Austràlia, Síria, Guatemala, Corea, el Congo i Hong Kong, entre més.

Una de les novetats d’enguany és que deu dels curts preseleccionats es poden visionar fins el 27 d’abril a diferents espais de la ciutat (Jazz cava, l’Occità, la biblioteca, la Nyàmera, Can Pau Raba, l’Espai ETC i el Fòrum de debats).

Demà el jurat escollirà els millors curts de ficció i documental i es lliuraran diversos premis. Entre aquests, el premi al millor curtmetratge documental, el premi al millor curtmetratge de ficció i el premi del públic. Els tres premis estan valorats amb un total de 3.500 euros, dels quals el 25% de cada un es destinarà a una entitat o associació sense ànim de lucre que escolliran els mateixos guanyadors.

Entre el jurat que valora els curts hi ha l’economista Miren Etxezarreta, el magistrat de l’Audiència provincial de Barcelona Santiago Vidal, el periodista Carles Solà, l’advocat de la PAH d’Osona Toni Iborra, l’arquitecte i impulsora del Parlament Ciutadà Itziar González i el crític de cinema Blai Morell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any