Israel suspèn les converses de pau amb Palestina

  • Per l'acord entre al-Fatah i Hamàs

VilaWeb
Redacció
25.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Israel va decidir ahir de suspendre immediatament les converses de pau amb l’Autoritat Nacional Palestina (ANP). Fou la resposta a l’acord de reconciliació signat abans-d’ahir entre al-Fatah i Hamàs. La decisió la van prendre per unanimitat els membres de l’anomenat ‘gabinet de seguretat’, que van reunir-se d’urgència convocats pel primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. La reunió va durar sis hores.

‘El gabinet ha decidit aquesta tarda i de manera unànime que el govern d’Israel no dugui a terme negociacions amb el govern palestí’, va indicar l’executiu en un comunicat adreçat als mitjans. I afegia que el lideratge palestí s’havia decantat cap al moviment islamista Hamàs, ‘una organització terrorista que demana la destrucció d’Israel’. 

El govern també va dir que respondria a les ‘mesures unilaterals adoptades per l’Autoritat Palestina’ amb sancions, sense especificar-les. Això sí, com a primera mesura concreta després de la reconciliació interna palestina, Israel ja va cancel·lar dimecres una trobada amb els negociadors palestins. Les dues parts negociaven ‘in extremis’ la possible pròrroga del diàleg iniciat fa nou mesos i que expira el 29 d’abril. El pacte entre Hamàs i l’Organització per a l’Alliberament Palestina (OAP) preveu la creació d’un govern d’unitat en un termini de cinc setmanes i eleccions mig any més tard.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any