Al Mas Guérido demanen qui n’és responsable: L’aglomeració o Cabestany?

  • Els comerciants del Mas Guérido reclamen una empenta i una mica d'atenció, ja que pensen que aquesta zona comercial necessita emprendre reformes. El problema és saber qui pot finançar aquestes, si és l'Aglomeració o la vila de Cabestany ...>>
    Dj. 24 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 12:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta zona comercial creada als any 80, es troba immersa al cor d’una baralla de competències entre la municipalitat de Cabestany i l’Aglomeració Perpinyà-Mediterrània. Per a la primera, l’economia és la primera de les competències de l’Aglomeració i per tant  és ella que ha de finançar els treballs de manteniment d’aquest indret. En canvi per l’Aglomeració, aquesta zona comercial no ha estat reconeguda d’interès comunitari, no depèn doncs de les competències seua. Entre els dos, els professionals es troben en un cul-de-sac i se senten una mica abandonats.

L’agrupament dels comerciants intenta amb tot llançar diversos projectes per redinamitzar aquesta zona comercia : celebrant la festa de les mares, millora de la senyalització, neteja, etc. Però per dur a terme aquesta millora de la senyalització necessita 50.000 €uros i no troba qui els pot finançar, tots dos es passen la pilota, i mentres tant aquesta associació que mai ha tingut una subvenció, busca un interlocutor.

Sembla que l’ajuntament de Cabestany els podria donar suport i signar convenis per algunes de les animacions que tenen en ment, però no per solucionar el problema real d’aquesta zona comercial, poc publicitada i que , poc a poc va morint.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any