‘Si aturéssim el procés, la frustració seria absoluta’, diu Mas a la premsa estrangera

  • El president diu que està '100% compromès' amb la convocatòria del referèndum

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 10:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, va aprofitar la Diada de Sant Jordi per fer saber als corresponsals dels mitjans de comunicació internacionals la determinació de tirar endavant la consulta, tal com havia dit un dia abans en una entrevista a El Punt Avui TV. El prestigiós diari londinenc Financial Times és un dels que es fa ressò avui de les paraules de Mas a la premsa estrangera: ‘No aturarem el procés. Si l’aturem i no hi ha alternativa la frustració aquí serà absoluta’, va dir Mas, que va assegurar que estava ‘cent per cent compromès’ amb cridar els catalans a votar el 9 de novembre vinent.

‘No defallirem en l’intent d’arribar a un acord [sobre la celebració del referèndum] amb Madrid. Però de moment aquest acord és molt improbable. Diuen que no a gairebé tot’, va afegir Mas.

També diu el Financial Times que Mas va dir que ell era favorable a la independència de Catalunya, però que el seu primer objectiu era d’assegurar que els catalans poguessin exercir el dret de decidir sobre el seu futur. ‘Em veig més com el president del referèndum que no com el president de la independència. No hi ha cap frustració més gran en la democràcia que voler votar i que no et permetin votar’, va declarar.

Mas va insistir que faria el referèndum només ‘en el marc de la llei’, i va recordar la possibilitat de convocar unes eleccions plebiscitàries ‘com a últim recurs’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any