Rússia estableix els passos fronterers entre Crimea i Ucraïna

  • Les autoritats ucraïneses amenacen de tancar la frontera amb la Federació Russa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre rus, Dmitri Medvèdev, va donar instruccions dilluns a Konstantín Bussiguin, el cap de l’Agència de Desenvolupament de Fronteres de Rússia, de començar a equipar i posar en funcionament les infrastructures frontereres entre Crimea i Ucraïna després de l’annexió de la península a la Federació Russa. En concret, s’han establert vint-i-set passos fronterers amb Ucraïna, que ha respost a la decisió russa amenaçant de tancar la frontera amb Rússia.

Des d’avui, tots aquests passos de persones i mercaderies comencen a funcionar plenament i legalment, segons el govern rus. Per mirar de calmar aquest nou focus de tensió entre Rússia i Ucraïna, el cap del Servei de Fronteres de Crimea, Andrei Panov, es va afanyar a assegurar que els ucraïnesos que volguessin viatjar a Crimea no tindrien cap restricció.

Fronteres canviants a internet

La polèmica per l’establiment de la frontera física entre Crimea i Ucraïna també ha saltat al món virtual. El servei de cartografia de Google, per exemple, ja fa dies que marca la separació entre la península incorporada a la Federació Russa i Ucraïna en la versió en rus de Google Maps. Els punts fronterers desapareixen, amb tot, si s’accedeix a la versió ucraïnesa del servidor de mapes del cercador californià. Una cosa semblant passa amb el cercador rus Yandex: els usuaris de Rússia hi veuen la frontera i els identificats com a ucraïnesos, no. I a la Wikipedia en anglès, després d’una llarga disputa entre editors, en el mapa inclòs en l’article sobre Rússia apareix la península de Crimea amb un color diferent, per indicar que és un territori disputat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any