‘L’analfabeta que va salvar un país’, llibre més venut, provisionalment

  • Enguany, a la diada de Sant Jordi, no hi va haver un llibre destacat, sinó una venda molt fragmentada

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 18:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Gremi de Llibreters de Catalunya va donar les primeres dades de llibres més venuts, fins a les cinc de la tarda. El primer títol és ‘L’analfabeta que va salvar un país’, de Jonas Jonasson (la Campana), seguit de ‘Desig de xocolata’ de Care Santos (Proa) i ‘L’altra’ de Marta Roja (la Magrana). I en no-ficció, ‘La frontera invisible’ de Kilian Jornet (Ara Llibres), ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’ de Ramon Gener (Ara Llibres) i ‘Cuina amb Joan Roca’ de Joan Roca Fontané (Planeta).

Ficció català

1. ‘L’analfabeta que va salvar un país’ (la Campana), de Jonas Jonasson

2. ‘Desig de xocolata’ (Proa), de Care Santos

3. ‘L’altra’ (la Magrana), de Marta Rojals

4. ‘Eufòria’ (Proa), de Xavier Bosch

5. ‘El primer heroi’ (Ediciones B), de Martí Gironell

No-ficció català

1. ‘La frontera invisible’ (Ara Llibres), de Kilian Jornet

2. ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’ (Ara Llibres), de Ramon Gener

3. ‘Cuina amb Joan Roca’ (Planeta), de Joan Roca Fontané

4. ‘Com ser un bon català’ (Columna), de Quim Morales

5. ‘9N 2014’ (Ediciones B), de Jaume Barberà

Per demarcacions, apareixen més títols: a Girona, el llibre que ha tingut més sortida és ‘Dies de frontera’ (Proa), de Vicenç Pagès Jordà, que també ha tingut una bona acceptació a tot Catalunya. A Lleida ha estat ‘Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere!’ (Editorial Fonoll), de Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta. A Tarragona, es destaca ‘La targeta postal a Tarragona. 100 anys d’història’ (Arola Editors), de Josep Maria Brull. En total, s’han muntat unes 400 parades per part de les llibreries agremiades.

El rànquing del Gremi de Llibreters també té en compte la informació fins al dia anterior recollida per Libridata, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc).

Pel que fa als títols més venuts, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, explica que ‘no hi ha hagut un o dos títols que s’hagin destacat per sobre dels altres, sinó que la gent s’ha decantat per un ampli ventall’. Pel que fa a les dades de facturació, diu que hi ha una percepció de vendes positiva similar a la de l’any passat.

Una altra de les tendències de la jornada és que, a banda els gèneres típics que se solen vendre per Sant Jordi, hi ha una consolidació dels llibres al voltant del procés català, enguany enfocats també vers el Tricentenari i la consulta del 9 de novembre. La mort recent de Gabriel Garcia Márquez també ha fet que els llibres d’aquest autor hagin tingut una gran demanda i, fins i tot, algunes llibreries n’hagin exhaurit les existències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any