Benet Casablancas, de prop

  • Els amants de la música contemporània tenen ara l'oportunitat de conèixer Benet Casablancas, compositor resident a l'Auditori.

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres 25 d’abril a les 19.30h Benet Casablancas, compositor resident a l’Auditori, conversa amb Carles Capdevila, director del diari Ara. Un cop acabada la xerrada, el grup instrumental bcn216 interpretarà l’obra Set escenes de Hamlet (1988) de Casablancas. L’Auditori ofereix als lectors de Núvol invitacions per al concert d’aquest divendres 25 a l’Auditori. Podeu reservar la vostra entrada escrivint a castafiore@nuvol.com. Places limitades.

 

Benet Casablancas (Sabadell, 1956), compositor i musicòleg distingit amb el Premio Nacional de Música 2013, és el primer compositor resident de L’Auditori. Ha iniciat la residència aquesta temporada 13-14 i s’allargarà fins al final de la temporada 14-15. L’Auditori i l’Orquestra Simfònica de Barcelona han programat més de vint obres i catorze concerts per aquestes dues temporades i han creat un projecte, únic a l’Estat, en què es vol oferir una visió transversal del compositor resident.

Amb aquest objectiu s’han programat diverses activitats que faran conèixer Benet Casablancas al públic. S’han programat concerts simfònics, de cambra i recitals, la Filmoteca de Catalunya ha programat vuit pel·lícules i documentals seleccionats per Casablancas, gran cinèfil i compositor de música per a documentals.  El proper 25 d’abril l’acte se centra en el vessant intel·lectual i humà del compositor en una conversa que mantindran el musicòleg i Carles Capdevila, periodista i director del diari Ara.  El diàleg pretén aprofundir en la visió intel·lectual d’aquest músic que també és llicenciat en filosofia i lletres.

Un cop acabada la xerrada, el grup instrumental bcn216 interpretarà l’obra Set escenes de Hamlet (1988). Obra composta per a recitador i orquestra de cambra on Casablancas proposa set moviments musicals que giren al voltant de l’obra de Shakespeare: Pròleg: Misteriós;  La Cort –Sospites: Allegro moderato; To be or not to be: Moderato molto e pensieroso; Ophelia: Larguetto amoroso; Festa dels Còmics: “A Jig”. Moderato; Yorick. Enterrament d’Ophelia: Poco grave i Desenllaç: Allegro furioso.

En ocasió de l’inici de la residència, des de Núvol vam entrevistar el compositor. Casablancas, que considera que la residència marca un inici de normalització musical al nostre país, comenta la difícil relació entre el públic i la música contemporània i reflexiona sobre la seva evolució com a compositor, des dels seus inicis amb Friedrich Cerha. Vegeu l’entrevista d’Aina Vega a Benet Casablancas en l’enllaç següent.

L’Auditori ofereix als lectors de Núvol invitacions per al concert d’aquest divendres 25 a l’Auditori. Podeu reservar la vostra entrada escrivint a castafiore@nuvol.com. Places limitades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any