Joaquim Nadal: ‘El projecte del PSC no és de la direcció, és dels militants’

  • Navarro insinua que les dimissions a Girona són per l'oposició a primàries obertes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció del PSC no té cap intenció de fer res davant l’últim episodi de rebel·lió interna del partit a Girona. La dimissió de deu membres de l’executiva no farà canviar les prioritats del partit, segons que ha dit el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que ha atribuït la decisió dels dimissionaris a la voluntat ‘d’obertura del partit a la ciutadania’ a través de les primàries obertes. Un d’ells, Joaquim Nadal, ha criticat que no havia pogut exercir el seu paper de president de la federació. 

‘Comprenc que hi hagi persones que no estiguin d’acord amb aquests processos de democràcia interna. Si hi ha algú que no ho compateix és el seu problema. Nosaltres continuarem amb la tasca de democratitzar les decisions internes del partit’, ha dit Pere Navarro. En aquest sentit, ha insistit que les primàries per escollir el candidat del PSC a la batllia de Girona i les eleccions europees passaven per davant de qualsevol altra decisió.

Per la seva banda, l’ex-conseller i fins ara president del PSC de les comarques gironines, Joaquim Nadal, ha enviat al primer secretari del partit a Girona, Juli Fernández, una carta anunciant que plega de l’executiva i que farà pública demà. En declaracions a l’ACN, ha explicat que s’havia vist obligat a escriure-la ‘gairebé per salut mental’ i que no preveia deixar la militància.

‘He sigut durant dos anys un president de la federació del PSC de Girona segurament massa decoratiu, no he pogut fer d’àrbitre, de mediador, no he pogut exercir el paper que se suposava que havia d’exercir un president’. Així avança Nadal a l’ACN els arguments que l’han portat a deixar la seva responsabilitat a l’executiva: ‘Gairebé per salut mental personal he volgut fer conèixer al primer secretari, Juli Fernández, com ho veia jo en aquests moments.’

Per Nadal, la crisi gironina del PSC mereixia una reflexió, i sobretot ara que nou dirigents més han decidit abandonar conjuntament l’executiva. ‘Tots són molt amics meus. Fa trenta-cinc anys que formo part d’un projecte polític, i una de les coses que dic a Juli Fernández en la carta és que em sap greu, però que el projecte no és de la direcció, és dels militants’, ha dit, tot remarcant que no pretén abandonar el PSC i que ell és ‘militant d’aquest partit’. 

És per això que avui té previst donar a conèixer la seva posició i fer pública la carta que ha lliurat a Fernández. ‘Hi havia un grup de gent que de forma conjunta volia explicar la seva posició crítica sobre com van les coses. Expressen una preocupació sobre una situació que jo crec que és greu. Com que aquesta gent se m’ha adreçat a mi com a president de la federació, demà diré què penso fer i com veig les coses’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any