Big Time BCN: el mapa del patrimoni barceloní

  • Es presenta el nou projecte de visualització de dades del col·lectiu 300.000 Km/s

VilaWeb
Redacció
24.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pablo Martinez i Mar Santamaria ens van explicar el març del 2013 a l’Internauta atNight, un mapa de la Barcelona nocturna a partir de la informació geolocalitzada obtinguda de grans conjunts de dades i xarxes socials. Un any i mig després, i sota el paraigües del col·lectiu 300.000 Km/s, tornen a treballar amb dades i mapes a Big Time BCN, un catàleg interactiu del patrimoni i el cadastre de Barcelona.

A través del mapa interactiu es poden consultar les dades de més de 70.000 parcel·les i 3.000 monuments de la ciutat, per a explicar la imatge actual de Barcelona, formada a través de milers d’anys de construcció.

Big Time BCN és el primer intent de fer visible el Catàleg de Patrimoni de Barcelona sobre una base cartogràfica dinàmica. Hi apareixen , a més dels principals monuments, més de tres mil béns protegits: muralles, convents, edificis residencials i industrials, façanes, elements escultòrics i de mobiliari urbà… Tots aquests elements es poden visualitzar en format obert i flexible, amb ‘l’objectiu de donar conèixer la riquesa i importància de la conservació del patrimoni arquitectònic i urbà’.

Big Time BCN vol convertir-se en una eina de referència per a historiadors, dissenyadors i estudiants perquè proporciona informació destacable sobre la història de manera ‘innovadora i eficaç’. La consulta es pot fer via web i amb una aplicació mòvil desenvolupada per InQBarna.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any