Fernández Díaz defensa l’actuació de la policia amb el jove de Cadaqués

  • Rafel Martín va denunciar que vuit agents l'havien agredit a Mestalla perquè duia una estelada al coll

VilaWeb
ACN
23.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jorge Fernández Díaz, ministre d’Interior espanyol, va defensar ahir des del senat l’actuació de la policia amb el jove de Cadaqués Rafel Martín. Martín acusa la policia espanyola d’haver-lo agredit en la final de la copa a Mestalla perquè duia una estelada al coll. Ahir el ministre va dir que Martín havia tingut una actitud ‘absolutament indigna envers els policies i els catalans’.

Fernández Díaz va respondre a la pregunta que li va fer Jordi Sendra, portaveu de CiU a la comissió d’Interior del senat, i va dir que el jutge havia deixat el jove en llibertat amb càrrecs: ‘Si vostè hagués llegit l’atestat de la policia segurament s’avergonyiria de dir això que ha dit aquí’, va respondre al senador.

Unes hores abans, el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, també havia defensat l’actuació dels agents. Va dir que, quan el jove va denunciar que uns agents l’havien agredit perquè portava una estelada penjada al coll, ell havia demanat informació sobre com havia anat la detenció. ‘Per la informació de la qual disposo, i sense prejutjar el que el jutge pugui decidir, he de dir que l’actuació de la policia va ser correcta, per la resistència que va oposar aquesta persona’, va dir Cosidó. I va afegir que el jove havia acabat detingut perquè s’havia negat a identificar-se i s’havia resistit als agents de manera ‘bastant activa’.

El relat dels fets

A la mitja part de la final de copa entre el Barça i el Madrid a Mestalla, Rafel Martín va anar al lavabo. Duia una estelada penjada al coll. Es va trobar vuit agents de la policia espanyola que li van barrar el pas, el van colpejar, el van fer caure a terra i el van detenir. Sense cap motiu aparent. Així ho ha denunciat ell mateix. ‘Un policia se’m va posar al davant, em va agafar pel coll i em va dir: “Ara veuràs català de merda.”. I em van pegar’, explicava Martín. Aquest és el relat que en va fer a l’agència ACN:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any