Arrenca el judici pel segrest d’un menor de València d’onze anys al Baix Llobregat

  • El noi és fill d'un narcotraficant colombià i fou segrestat per un company de presó del seu pare

VilaWeb
ACN
21.04.2014 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Barcelona comença a jutjar aquest dimarts set persones acusades del segrest d’un menor de València d’onze anys d’edat al Baix Llobregat. El noi, fill d’un narcotraficant colombià, va ser segrestat el setembre del 2012 per uns individus per ordre d’un company de presó del seu pare, que demanaven cinc milions d’euros per l’alliberament. Els Mossos d’Esquadra el van alliberar dos dies després en un pis de Barcelona, on el nen estava sedat i lligat però en bon estat de salut. La fiscalia demana un total de 105 anys de presó.

Segons el ministeri públic, Fernando B.U. va coincidir d’abril a juliol del 2012 en una presó de València amb el pare de la víctima, d’origen colombià. Segons ell, el pare del noi devia diners a la banda de narcotràfic a la qual l’acusat pertanyia. Per això, va idear un pla per intentar obtenir cinc milions d’euros. Es va oferir a l’home per tal que la seva dona i el seu fill poguessin regularitzar la seva situació a l’estat i es va posar en contacte amb l’esposa. Li va dir que una altra dona, de la seva plena confiança, s’hi posaria en contacte per tramitar la documentació.


D’agost a setembre del 2012, l’acusat va ser traslladat a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Allà el va visitar l’acusada Marta C.V., a qui va donar instruccions per cometre el segrest, i li va dir que si el nen oferia resistència l’havia de colpejar, o fins i tot ‘trossejar el gat’ si el pla no sortia bé. La dona es va posar en contacte amb la mare del nen i van quedar el 25 de setembre perquè li donés tota la documentació necessària per a la regularització.

A les tres de la tarda, l’acusada va quedar amb quatre acusats més, tots homes, a la plaça Cerdà de Barcelona. Ivan Ramon F.E. va lliurar a la dona un Volvo blanc propietat d’un altre acusat, que sabia per a què l’utilitzarien. Cap a les quatre de la tarda, l’acusada va recollir el nen i la seva mare en una gasolinera del passeig de la Zona Franca. Es van dirigir durant un quart d’hora cap a Viladecans, fins a un descampat.

Allà va aparèixer un Volkswagen Golf, del qual van baixar tres homes, i un quart va sortir de darrere d’uns matolls. Alguns individus portaven el que semblaven ser armes de foc i tres d’ells portaven la cara tapada amb mitges negres. Un d’ells apuntava la mare del nen, asseguda al seient del copilot, amb una pistola, mentre que tres homes van agafar el nen del seient del darrere, li van injectar un sedant, li van lligar les mans amb brides i el van posar al maleter del Volvo.

La conductora del cotxe li va dir a la mare: ‘El teu marit deu uns diners a una gent de Colòmbia, tu ja saps el que has de fer, són cinc milions d’euros, i tens de termini fins el 29 –quatre dies després–; si no pagues el teu fill morirà, no truquis a ningú, no avisis a ningú, si li passa res a Fernando B.U. el teu fill ho pagarà’. A continuació li van dir que li donarien instruccions per telèfon, li van robar documentació i 300 euros de la bossa de mà i la van abandonar al descampat.

Marta C.V. i Guillermo F.M. van portar el menor fins al pis de la dona, a Barcelona, i el van deixar al llit lligat de mans i peus. Durant tot el segrest el nen va estar lligat al llit, i li van anar subministrant sedant a través d’injeccions, pastilles o gotes diluïdes en suc. La dona va evitar, d’aquesta manera, complir les ordres de l’inductor del segrest, ja que no va pegar el nen, sinó que el va mantenir en tot moment tranquil gràcies al subministrament del sedant.

Els segrestadors van passar-li un telèfon al menor amb una veu a l’altra banda que assegurava ser la d’un policia que l’amenaçava dient que si no col·laborava el traspassarien a una altra banda que el torturaria o que li tallarien la llengua.

El dia 27 al matí, Marta C.V. va trucar la mare del nen per exigir-li els diners i les joies, i van citar-se pel dissabte 29 a Barcelona. Però la trobada no va arribar a produir-se perquè les investigacions dels Mossos van permetre conèixer el domicili on estava segrestat el nen i tres hores després de la trucada van poder entrar al pis i alliberar el menor, que estava lligat, amb l’acusada i amb taques de sang a la roba produïdes per les injeccions del sedant. A més, tenia erosions a canells i turmells fruit de les brides.

Al pis, a més, hi van trobar diverses dosis del sedant en diferents formats, una recepta d’aquest medicament, brides negres de plàstic, esparadrap, diversos telèfons mòbils i anotacions relacionades amb el segrest. Setmanes després va ser trobat el Volvo utilitzat pel rapte al taller mecànic de Lleida d’un dels acusats.

Per tot això, la fiscalia acusa els processats dels delictes de segrest, tràfic de drogues i robatori amb violència i demana al voltant de 17 anys o 17 anys i mig de presó pels cinc segrestadors, 13 i mig per l’inductor i cinc pel que va proporcionar el vehicle, com a còmplice del segrest. A més, hauran d’indemnitzar la família amb 30.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any