ICV-EUiA avisa Sánchez-Camacho que si no compareix per Método 3 serà reprovada

  • Si no ho fa, els ecosocialistes li demanaran que dimiteixi de senadora designada pel parlament en base a l'article 59.5 de l'estatut

VilaWeb
ACN
19.04.2014 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha avisat la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que ‘s’acaba el temps per comparèixer al Parlament’ per explicar-se pel cas Método 3 ‘si vol evitar ser reprovada’ per la cambra, ja que la proposta de resolució dels ecosocialistes per fer-ho ‘està llesta’ per entrar a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). La proposta ‘demana la reprovació de l’actuació’ de la líder popular en negar-se a comparèixer al Parlament i en voldrà també la dimissió com a senadora per Catalunya ja que, si no compareix, ‘no pot representar el Parlament qui no n’atén els requeriments i no compleix les obligacions de l’article 59.5 de l’Estatut’.

En un comunicat Bosch ha apuntat al 4 de juny com a data límit per a Sánchez Camacho per a comparèixer abans no se’n voti la proposta de resolució d’ICV-EUiademanant-ne la reprovació a la CAI, amb esmenes de cada grup. Per tot plegat, Bosch ha recordat a la líder popular que ‘encara és a temps d’acceptar comparèixer davant del Parlament per explicar la seva implicació en el cas d’espionatge polític Método 3’.

Així, el text en primer lloc demana ‘la reprovació de l’actuació d’Alicia Sánchez Camacho negant-se a comparèixer davant una Comissió del Parlament que l’havia citat, incomplint així l’article 59.5 de l’Estatut d’Autonomia que l’obliga en tant que diputada i senadora’ I en segon lloc, demana a la líder popular que presenti la dimissió ‘en tant que senadora designada’ pel Parlament de Catalunya, ‘per entendre que no pot representar el Parlament qui no atén els seus requeriments i no compleix les obligacions que l’article 59.5 de l’Estatut d’Autonomia estableix per als càrrecs públics’.

Si no compareix doncs, ha afegit Bosch, ‘veurà com el Parlament la reprova públicament per incomplir les seves obligacions’, ja que segons els ecosocialistes el text té el suport de CIU i ERC i es preveu per tant que tiri endavant. ‘És curiós que qui es passa el dia exigint el compliment de la llei es negui a complir el que estableix l’Estatut de 2006’, ha sentenciat Bosch.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any