La Catalunya independent haurà de pagar aranzels, segons Margallo

  • El ministre d'Afers Estrangers espanyol acusa la Generalitat de no dir tota la veritat sobre la pertinença d'una Catalunya independent a la UE

VilaWeb
ACN
17.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, va acusar ahir la Generalitat de fer ‘economia amb la veritat’ sobre la pertinença d’una Catalunya independent a la Unió Europea (UE). Després de la reunió de ministres del Grup de la Mediterrània, va valorar l’informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), presentat aquesta setmana. Segons Margallo, la independència exclouria Catalunya de la UE ‘de manera automàtica’. Entre més conseqüències, va dir que mentre sol·licités l’admissió i fos aprovada, Catalunya no tindria els avantatges aranzelaris dels estats membres.

El ministre espanyol va adduir que els articles 4 i 49 dels tractats europeus adverteixen de les conseqüències d’una secessió i que l’Assemblea de l’ONU diu que un referèndum que no respecti la legalitat interna no pot ser acceptat per la comunitat internacional.

Margallo va dir encara que un territori que se separa de la Unió Europa ‘queda automàticament i immediatament exclòs de la Unió’ i que aquest territori ha de sol·licitar l’adhesió que, segons l’article 49, ha de ser per unanimitat dels estats membres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any