L’ANC impulsa accions internacionals amb motiu de Sant Jordi

  • Les assemblees exteriors també estendran pel món la campanya 'Signa un vot per la independència

VilaWeb
Redacció
17.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les assemblees exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han preparat una quarantena d’accions internacionals durant la setmana vinent, amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Es tracta de fer saber als conciutadans dels països on hi ha assemblees ‘que tres de cada quatre catalans volen votar sobre el futur polític de Catalunya’. A més, han començat la campanya ‘Signa un vot per la independència’ a tot el món perquè els catalans residents a l’estranger també puguin participar-hi i exercir el dret de petició. 

Aquestes assemblees exteriors celebraran Sant Jordi amb tot d’activitats culturals, parades de roses, llibres i presentacions literàries. A més, per explicar el procés polític de Catalunya, han editat una postal de felicitació de Sant Jordi que es distribuirà en una quarantena d’accions públiques i també per les xarxes socials internacionals. Així mateix, repartiran un díptic per a informar de la voluntat dels catalans de decidir el seu futur polític i la tasca de l’ANC com a moviment pacífic i democràtic. Tots dos materials es distribuiran en anglès, francès, espanyol, alemany, basc, polonès, rus, polonès, hebreu, neerlandès i italià.

Més enllà de Sant Jordi, desenes de voluntaris de les assemblees exteriors ja s’han preparat per a configurar una xarxa d’apoderats que vetllarà perquè es faci rigorosament la recollida de signatures en la campanya ‘Signa un vot per la independència’. De moment, ja han començat a fer-ho a Nova York, Londres, Luxemburg i Suïssa (Zuric, Lausana i Basilea). La campanya internacional es mantindrà i s’anirà estenent fins l’Onze de Setembre per Ginebra, Londres, Mèxic DF, Atlanta, Friburg, Dublín, Santiago de Xile i Hong Kong.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any