Tortell Poltrona, Leo Bassi, Joan Pera, Toni Albà i Pep Plaza, al Festival Còmic de Figueres

  • Avui comencen quatre dies de festival amb alguns dels millors humoristes

VilaWeb
Redacció
17.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arriba Setmana Santa i torna el Festival Còmic de Figueres. Durant quatre dies s’hi ofereixen esl espectacles escènics més variats, tots amb un mateix propòsit: fer del riure un art. Per Figueres, hi passaran artistes tan variats com ara Tortell Poltrona, Leo Bassi, Joan Pera (que pre-estrenarà espectacle), Toni Albà i Pep Plaza. A més, s’hi estrenarà el nou espectacle dirigit per Jordi Purtí que, després de l’èxit de ‘Operetta’, ara presenta ‘Concerto a tempo d’umore’, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

 

El festival arrenca avui mateix amb una gala inaugural, en què participaran Antonio Díaz, conegut artísticament com el ‘Mag Pop’; Toni Albà, que farà de mestre de cerimònies executant un dels seus papers més cèlebres, el de rei Juan Carlos; el televisiu Pep Plaza; el pallasso Tortell Poltrona; i els peruans Hugo e Inés, amb teatre gestual i d’objectes. En aquest espectacle inaugural, els artistes oferiran un tastet d’allò que presentaran els dies següents.

El festival es divideix en tres espais diferenciats, per a espectacles destinats a públics diversos. Els nocturns i de públic adult seran al Teatre Jardí (amb capacitat per a uns 700 assistents); els de públic familiar, en un envelat al bell mig de la Rambla (l’Espai Citroën, per a 250 assistents) i, com a novetat, s’ha habilitat l’antic escorxador, que rebrà allò que han anomenat ‘teatre de l’emoció i la felicitat’. Es tracta de l’espectacle ‘Ârtica’, de la companyia Ponten Pie, que va ser considerat la millor estrena a la fira de Tàrrega. A Figueres, se n’han programat sis funcions, amb una capacitat reduïda a 18 espectadors cadascuna.

Demà Tortell Poltrona actuarà bo i sol a l’envelat de l’Espai Citroën. Una única representació de ‘Post Clàssic’, a les 18.00. A les 21.00 al Jardí actuarà Leo Bassi, que torna al còmic amb ‘The Best Of of’ , una compilació dels millors moments de la seva carrera.

Dins els cursos i tallers que es fan cada any, dirigits per algun dels artistes participants, enguany els actors professionals tindran l’oportunitat de gaudir durant tres dies del mestratge de Leo Bassi.

Aquests seran els primers plats del festival. La programació completa la podeu consultar en la web oficial del festival.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any