El Festival de Pasqua de Cervera commemora el Tricentenari i Pau Casals

  • Avui i demà s'hi fan els anomenats 'Concerts de proximitat'

VilaWeb
ACN
18.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Del 10 al 19 d’abril Cervera acull per quart any el Festival de Pasqua, dedicat exclusivament a la música clàssica de Catalunya. Enguany s’ha titulat ‘Guerra i Pau’ perquè se centra en dos grans temes: la commemoració del tricentenari del 1714 i l’homenatge a Pau Casals, en tots els vessant: d’intèrpret, de compositor i d’home de pau i símbol de la catalanitat.

El festival va començar el 10 d’abril amb l’espectacle escolar ‘Tubs i tubes’ i durant tota la setmana ha programat activitats ben diverses. Avui, per exemple, comencen els ‘Concerts de proximitat‘. Es fan en espais emblemàtics de Cervera i se’n fan tres: a dos quarts de dotze, a dos quarts d’una i a dos quarts de dues. A l’església de Sant Joan es pot sentir el violoncel de Lluís Claret tocant les ‘Suites’ de Bach, i a l’Auditori Municipal, les cançons de Pau Casals interpretades per Christina Koch, soprano, i Josep Ramon Olivé, baríton, acompanyats de Maria Mauri, tots tres becats per la Fundació Victòria de los Ángeles.

A les sis de la tarda, el Festival ‘Pitit’ per a criatures i famílies presenta ‘Quixoteràpia’, l’espectacle musical i teatral del quartet de violes 4xdo. I a dos quarts de deu del vespre a l’església de Sant Agustí, el Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona que dirigeix David Malet interpreta la Missa de Difunts de Francesc Valls, el compositor més cèlebre de la Catalunya del 1714.

Demà serà l’últim dia del Festival de Pasqua de Cervera, amb dues formacions de cambra per als concerts matinals de proximitat. D’una banda, el duo de guitarres Ribera-Sàbat i el quartet de corda Alart Quartet. A la tarda hi haurà un altre tast amb el ‘Trio per a piano, vins i formatges’. L’últim concert serà a les nou del vespre al Paranimf de la Universitat de Cervera, amb el conjunt instrumental Vespre d’Arnadí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any