Només s’han signat 135 ‘contrat de génération’ a Catalunya Nord

  • El dispositiu creat per lluitar alhora contra l'atur de les persones majors de 55 anys i dels joves no ha seduït verdaderament els empresaris nord-catalans, ja que només s'han signat 135 d'aquest contractes des de la seua implantació. Ara les regles han canviat ...>>
    Dc. 16 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
16.04.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Creat l’any passat pel govern francès, aquest contracte no sembla que compleixi amb el seu objectiu que és de fomentar la contractació de persones majors de 55 anys i joves . El govern donava facilitats a les empreses que, si  conserva un treballador de més de 55 anys, i contracta un de menys de 26 anys en CDI rep una ajuda de 4.000 €uros durant tres anys. 2.000 €uros per a un, 2.000 €uros per a l’altre. La idea és de lluitar contra l’atur però també de facilitar la transmissió de les empreses i de la manera de fer dels no nouvinguts.

Per la seua banda, el prefecte pensa que és pot estar moderadament satisfet, recorda que el context és difícil ja que en un any, l’atur dels més de 50 anys ha augmentat un 13% al departament. En quant als joves, la majoria dels menors de 25 anys està contractat  amb CDD, i no en CDI com ho imposa aquest contracte de generació.

Ara les regles han canviat: el contracte de generació ja no és limitat a les PME, ara totes les empreses de menys de 300 assalariats s’hi poden interessar. El límit d’edat també canvia quan es tracta d’una transmissió d’empresa: de 26 passa a 30 anys per al jove contractat. D’altra banda en l’artesanat, l’edat mitjana de creació d’empresa és de 38 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any