Barberá: ‘La prolongació pel Cabanyal és irrenunciable’

  • La batllessa de València defensa que l'Ajuntament ja va aprovar el projecte

VilaWeb
ACN
16.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de València, Rita Barberá, va anunciar ahir que el projecte de prolongar l’avinguda Blasco Ibañez passant pel mig del barri del Cabanyal era ‘irrenunciable’. L’octubre passat, el consell de ministres espanyol va retirar el recurs d’inconstitucionalitat que desblocava el ‘pla del Cabanyal’ en virtut d’un acord amb l’administració valenciana i local. La Generalitat es comprometia a derogar la llei que deixava sense efecte l’ordre del ministeri que paralitzava els enderrocaments i obligava l’Ajuntament a modificar el pla i garantir la protecció cultural del barri.

Barberá va dir ahir que treballaven per ‘modificar dins de la menor alteració possible’ el pla i que la prolongació era ‘irrenunciable i referendada per tots els valencians i per totes les taules electorals dels poblats marítims’.

La batllessa va reiterar que el projecte era ‘l’aprovat per l’Ajuntament de València, el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal-Canyamelar, avalat per dotze sentències judicials’ i que havia ‘passat tots els tràmits administratius i amb el suport de diverses convocatòries electorals’. 

També va qualificar de ‘barbaritat’ ‘extralimitació intolerable del govern socialista anterior’ l’ordre ministerial que paralitza els enderrocaments i va dir que el pla era’ perfectament modificable’. 

El 6 d’abril una gran manifestació va recórrer el Cabanyal reclamant un pla de futur per al barri i contra el projecte de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any