El deute públic, els transgènics o la sobirania energètica, a votació en el ‘multireferèndum’

  • Ahir es van presentar les preguntes que es duran a consulta popular el 25 de maig

VilaWeb
Redacció
16.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica, la llei d’ILP, el BCN World, la MAT i el servei de l’aigua de Lleida són qüestions que seran sotmeses a una consulta popular el 25 de maig, coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu. El ‘multireferèndum’, organitzat per tot d’entitats socials, es va presentar ahir en una conferència de premsa a la Torre del Pretori de Tarragona, el mateix indret on fa uns dies Artur Mas i Pere Navarro anunciaven l’acord per BCN World. .

Els organitzadors van explicar que hi podrien participar els ciutadans més grans de setze anys residents a Catalunya. Hi haurà urnes a prop dels col·legis electorals, on aquell dia es votarà per les eleccions europees. I també hi haurà l’opció del vot electrònic: del 23 d’abril al 16 de maig qui ho vulgui podrà votar des de la web de la campanya. 

Les preguntes han estat decidides per col·lectius implicats en la qüestió. Heus ací la llista d’impulsors i preguntes: 

–Som lo que Sembrem: ‘Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya? Amb transgènics / Sense transgènics’. 

–CUP i Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute: ‘Voleu que el govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?’

–Xarxa per la Sobirania Energètica: ‘Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?’

–Comissions Promotores d’ILP rebutjades: ‘Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?’

També hi haurà preguntes locals, que es votaran en aquelles comarques afectades directament: 

–Plataforma Aturem BCN World: ‘Voleu que el projecte BCN World es tiri endavant?’ Es votarà al Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp.

–Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida: ‘Voleu que el servei d’abastament d’aigua de Lleida sigui gestionat directament per l’Ajuntament?’ Es votarà a la ciutat de Lleida.

–Plataforma No a la MAT: ‘Voleu que es construeixi la línia de molt alta tensió (MAT) de 400 kV?’ Es votarà a la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any