Francisco Camps defensa l’actuació ‘sota l’imperi de la llei’ de la Generalitat Valenciana

  • L'ex-president declara de nou com a testimoni del cas Nóos

VilaWeb
ACN
15.04.2014 - 17:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Mai no s’ha pogut demostrar que ningú de l’administració autonòmica hagi actuat sota cap altre interès que no sigui la Comunitat Valenciana’., ha dit l’ex-president de la Generalitat, Francisco Camps, després d’haver declarat de nou com a testimoni del cas Nóos, en relació als contractes amb Iñaki Urdangarín. Camps ha respost una vintena de preguntes que les parts li han tornat a fer després d’una primera declaració el passat 1 de febrer. Camps ho ha fet de nou per escrit a la seu del Consell Jurídic Consultiu i en presència d’un secretari judicial, acollint-se al dret que té com a ex-president. 

Preguntat sobre la declaració, Camps ha dit que havia estat curta, que s’havia sentit còmode i que no havia hagut ‘ni insistència, ni pregunta complexa, ni incompatibilitat per resposta en altre àmbit’.

Sobre si en aquesta ocasió havia respost totes les qüestions, ha dit: ‘La memòria no l’he perduda, gràcies a Déu, però les coses que no es recorden és difícil recordar-les’. Segons que ha explicat, ha respost preguntes per part de l’acusació particular del PSPV-PSOE, de la defensa d’Iñaki Urdangarín i de la defensa de l’ex-director de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, Juan Manuel Aguilar.

L’objecte de la declaració eren els contractes que la Generalitat Valenciana va signar amb l’Institut Nóos per a les cimeres ‘València Summit’ els anys 2004, 2005 i 2006, per a les quals s’haurien pagat 3,6 milions d’euros.

Francisco Camps ha volgut reiterat que la Generalitat havia ‘actuat sempre sota l’imperi de la llei, buscant l’interès general’ i que en aquests tres anys d’instrucció jurídica no s’havia pogut ‘demostrar que ningú de l’administració’ actués ‘sota cap altre interès que no fos el de la comunitat’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any