L’afer Boulle serà jutjat el pròxim novembre

  • Cinc anys després del denominat 'afer Bouille' i que implica una vintena de persones vinculades a l'ajuntament de Sant Cebrià, el Tribunal Correccional de Perpinyà ha posat data a aquest judici: començarà el pròxim 13 de novembre ...>>
    Dt 15 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
15.04.2014 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un procés que es jutjarà en absència del seu personatge principal, Jacques Bouille, que es va suïcidar a la  presó el maig del 2009. Tanmateix, tretze altres persones (ex-elegits, quadres administratius del municipi, caps d’empreses o gerents) seran cridades a explicar-se sobre diversos assumptes. És a dir: dels presumptes casos de desviació d’obres d’art (quadres, figueretes, tapissos), de corrupció vinculada a mercats públics i malversacions diverses.

Durant la instrucció del cas un dels implicats, Francis Montor ex-secretari general de l’ajuntament de Sant Cebrià, va demanar l’anulació del procés a causa d’una relació sentimental mantinguda pel director de la policia judicial de l’època, el comissari Gavat, amb un testimoni important del cas. La petició es recolzava en un informe de la inspecció general de la policia nacional (IGPN) del gener de 2012 segons el qual ‘l’enquesta ha estat clarament contaminada per aquest conflicte d’interessos molt poc deontològic i perjudicial de manera potencial a la credibilitat de l’enquesta’. Una tesi que ja havia estat rebutjada pel Tribunal de Perpinyà, que considerava ‘el procediment regular’.

Però el passat maig del 2013, el Tribunal de Casació de Montpeller, va rebutjar definitivament aquesta anulació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any