Malestar dels pares d’alumnes amb la nova carta escolar

  • La setmana passada la inspecció d'acadèmia va presentar la carta escolar del curs 2014-2015. Els malestar dels pares d'alumnes nord-catalans s'està estenent ...>>
    Dt. 15 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
15.04.2014 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La carta escolar contempla el tancament de 19 classes i l’obertura de 24. En alguns pobles, com per exemple Tuïr i Banyuls de la Marenda, han començat les protestes. Ahir dilluns al matí, un grup format per pares d’alumnes, i elegits del Consell Municipal tant al poder com a l’oposició, van intentar entrar a l’escola Arístides Maillol, però la directora ha fet presa i els va negar l’entrada per raons ‘de seguretat’. Els pares d’alumnes és van quedar davant l’escola.

El tancament, el setembre pròxim, d’una classe els inquieta. Actualment en aquesta escola, hi ha cinc classes de parvulari l’acadèmia ha decidit tancar una classe perquè hi haurà menys de 25 alumnes en cada classe. Els nens seran dividits en grup de 30. Els pares protesten perquè consideren que les condicions de treball pels mestres seran dolentes i els nens també tindran menys lloc.

A Tuïr, els pares d’alumnes de l’escola Jean Jaurès organitzen una reunió pública aquest dimarts a la tarda. Perquè allà també una classe hauria de tancar, això vol dir que  passaria de 7 en 6 classes al pròxim curs. El enuig dels pares d’alumnes és encara més gran que a Banyuls de la Marenda ja que, des de 2008, hi ha hagut 9 tancaments de classe a les escoles del municipi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any