El Fòrum Social Català impulsa una ILP per una nova llei educativa catalana

  • Pretén posar fi als concerts escolars i fer efectiu, real i universal el dret de l'educació

VilaWeb
ACN
12.04.2014 - 19:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona acull aquest cap de setmana el quart Fòrum Social Català (FSCat), un aplec que es fa cada dos anys i que aplega uns cent vint col·lectius, entitats i moviments socials. En aquesta edició s’ha apostat per impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) per a aconseguir una nova llei educativa catalana que posi fi als concerts escolars i que faci efectiu, real i universal el dret de l’educació, des de la guarderia a la universitat.

La proposta s’ha presentat avui a la tarda a la Universitat de Barcelona. La ILP també vol ‘recuperar la gestió democràtica dels centres educatius’, que segons el sindicat USTEC-STECs ‘ha arrabassat la LEC i la LOMCE’.

L’objectiu de la ILP és d’establir les bases per a una nova llei d’educació a Catalunya. Pretén fer efectiu, real i universal el dret de l’educació, de la guarderia a la universitat.

També vol posar fi als concerts escolars, amb la participació d’empreses privades en el sistema educatiu públic i la privatització de la gestió de centres educatius públics. Una mesura que s’hauria d’aplicar progressivament, segons que ha explicat a l’ACN Ramon Font, membre de l’Assemblea Groga, una de les promotores de la ILP: ‘Es demana que els concerts vagin passant a públics o que es vagin retirant gradualment.’ També ha dit que la iniciativa aposta per la ‘universalitat de l’educació, la gratuïtat i les beques salaris’ pels universitaris.

A més, la ILP per una nova llei educativa vol establir el català ‘com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu’ i pretén ‘recuperar la gestió democràtica dels centres educatius’, que segons el sindicat USTEC-STECs, ‘ha arrabassat’ la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i la LOMCE.

La iniciativa legislativa popular també proposarà una llei que avaluï el sistema educatiu, ‘perquè serveixi per a la millora dels centres i dels estudiants, per reconèixer la seva tasca i avançar en la seva formació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any