Piròmans que volen fer de bombers

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Diada Nacional de Catalunya de 2012, amb la manifestació de més d’un milió de persone (com també la Via Catalana de 2013) va posar nerviosos els líders del PP valencià. Per això, en un intent de ‘pacificar’ les relacions entre Catalunya i Espanya, el diputat valencià d’aquest partit Esteban González Pons deia: ‘la política de tensión y la política de ruptura no la entienden ni la puede entender la sociedad de la crisis’. I afegia: ‘El resto de España tiene que hacer un esfuerzo por entender mejor a Cataluña’.
 
I és que no hi ha pitjor bomber que un piròman. Com pot dir el sr. González Pons que s’ha de fer un esforç per ‘entender mejor a Cataluña’, si des el PP valencià han atiat contínuament, tant com ha volgut, l’enfrontament amb els catalans? No recorda el sr. González Pons l’animadversió constant i les falses acusacions que s’han fet contra Catalunya? No recorda el sr. González Pons les burrades com ‘Ens volen furtar la paella’o també ‘són uns imperialistes’? I ara, amb l’atac constant contra l’AVL i contra la llengua que compartim?

Només cal buscar a internet ‘anticatalanisme’ per trobar ‘perles’ del sr. González Pons com aquesta: ‘El catalanismo fascista que hace de la Comunidad Valenciana y Baleares sus objetivos’ (9 de gener de 2001) referint-se al Correllengua celebrat al Camp Nou de Barcelona. O el sr. Rus: ‘los catalanes nos tienen miedo, nos quieren hacer daño y quieren impedirnos avanzar’ (20 de novembre de 2005).  O el sr. Cotino: ‘Han decidido que no tengamos trasvase, que nuestra lengua no lo es, que nuestras infraestructuras no han de ir adelante. Hay un acuerdo entre Rovira y ETA sobre los PPCC’ (9 gener 2011). O J. R. García Fuster: ‘La Valencianía está intentando ser destruida por el pancatalanismo’ (Ponència al Congrés del PP, el 1980). Això no és afavorir una ‘política de tensión’?

I moltes més frases que no pose. Perquè internet té això: en un moment es troben les declaracions incendiàries que van fer aquells que, després dels insults i de les fal·làcies, ara volen ‘entender mejor a Cataluña’.
 
El sr. González Pons ens diu (referint-se als desigs d’independència del poble català) que aquesta manera d’actuar ‘no la entiende una sociedad en crisis’. I la postura d’enfrontament del PP, l’entén la societat? Entén la societat que l’expresident F. Camps clausurara els repetidors de TV3 i donara la culpa als múltiplex que no concedia el govern de l’Estat? I, entén la societat que ara que podien concedir els múltiplex, no ho facen? Entén la societat valenciana la mort de RTVV per mà del sr. Fabra? I l’atac constant del Govern del sr. Fabra a l’AVL?
 
Com és que durant tants anys ha funcionat TV3, sense cap cost per a l’Estat i ara tot són dificultats per a poder rebre els senyals de TV3? Com és que han hagut de tancar les emissions de Catalunya Ràdio? Aquesta actitud del PP de censura i de repressió, sr. González Pons, és ‘hacer un esfuerzo para entender mejor a Cataluña’?

Si de veritat volgueren entendre Catalunya, haurien desobeït reiteradament les nombroses sentències del Tribunal Suprem a favor de les titulacions de Filologia Catalana?

Des de l’anomenada Batalla de València, el PP està atiant l’enfrontament i l’odi contra Catalunya. I contra els valencians. Des de l’any 1977.

Perquè, qui és el responsable de la violència que va patir Sanchis Guarner, Joan Fuster, Ricard Pérez Casado, el Plenari de Parlamentaris del País Valencià, Pere Riutort, Manuel Girona o les seus dels partits nacionalistes i d’esquerra? Qui utilitza la demagògia per anar contra la Universitat? Qui són els qui manipulen els sentiments del nostre Poble? Qui són els responsables de la campanya tan demagògica del ‘perill català’? Qui està propiciant una nova Batalla de València, ara atacant la façana de la casa del president de l’AVL i abans afavorint el blaverisme terrorista? Qui continua atiant la violència? El PP s’ha queixat sempre de la kale borroka, al País Basc. Però qui està donant arguments als violents que van contra el nostre País? I per què el Conseller de Governació o el Ministeri d’Interior no tallen de soca-rel la violència ultra? No es va inventar el PP ‘el imperialismo catalán’? O és que creuen que no tenim memòria? I ara volen ‘entender mejor a Cataluña’?
 
‘Entender mejor a Cataluña’ no es fa menyspreant la llengua i la cultura que compartim amb Catalunya. Ni es fa tampoc atacant els membres de l’AVL o de la Universitat. Ni tampoc tancant línies en valencià.

El sr. González Pons deia fa un any i mig, que cal ‘entender mejor a Cataluña’. Però si constantment estan atacant la llengua que els valencians compartim amb Catalunya. Per això l’actitud del PP per entendre Catalunya són paraules buides. Perquè el missatge del PP per a ‘entender mejor a Cataluña’ és semblant al del piròman que vol fer de bomber. Com el que fa el President Fabra i els srs. Castellano i Bellver: creen un conflicte contra l’AVL i després volen arreglar-ho.

Votant en contra (també el PSOE!) que Catalunya puga fer un referèndum per decidir amb llibertat el seu futur, el PP vol ‘entender mejor a Cataluña’? Qui s’ho creu tot això?

Ara, ‘catapultat’ pel PP al Parlament Europeu, el sr. González Pons continuarà defensant ‘entender mejor a Cataluña. I ho farà, segurament, posant pals a les rodes al procés independentista català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any