Ovidi Montllor, protagonista del Barnasants 2015

  • El festival s'acomiada dilluns fins l'any vinent amb un concert de Xavier Baró

VilaWeb
ACN
11.04.2014 - 17:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival Barnasants dedicarà l’edició del 2015 a l’artista valencià Ovidi Montllor, quan es commemoraran els vint anys de la seva mort. El festival de cançó d’autor tindrà present la seva figura i atorgarà un paper destacat a la seva ciutat natal, Alcoi, com a seu de concerts. També s’ampliaran els concerts a Terrassa i Gelida. 

Així ho ha explicat el director del festival, Pere Camps, en la compareixença de premsa per a presentar el concert que tancarà enguany el festival. Serà dilluns al casinet d’Hostafrancs, amb una actuació de Xavier Baró i l’Art de Troba, que hi presentaran l’últim disc, ‘La ruta dels genets’. Camps ha destacat que el Barnasants s’havia anat consolidant com ‘un referent mundial’, i tot i lamentar la disminució de les aportacions públiques i l’augment de l’IVA cultural, assegura que s’ha complert l’objectiu d’haver pogut donar un espai als cantautors, en el marc de la pluralitat i el petit format del festival.

Concert de clausura

Per la seva banda, el cantant Xavier Baró ha dit que era un ‘honor’ ser a la clausura d’un festival tan important que representa els cantautors, que els darrers anys han estat ‘desprestigiats i se’ls ha castigat catalogant-los d’avorrits’. Així mateix, ha volgut agrair al BarnaSants que aculli aquests artistes sense necessitat d’estar a l’actualitat, tenint en compte el poc ressò que se’n fa i el poc que s’escolten a les ràdios.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any