Concorreguda caminada d’Inca a Palma per ‘una educació digna, arrelada a la cultura i oberta al món’

  • L'Assemblea de Docents de les Illes organitza la marxa 'Cap passa enrere, totes les passes endavant'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La lluita a les Illes per l’ensenyament en català i de qualitat, el manteniment de l’escola pública i l’aturada dels expedients sancionadors als directors que protesten contra el TIL ha fet avui un pas més a Mallorca. O molts passos més, de fet. L’Assemblea de Docents ha organitzat una caminada per l’educació, amb el lema ‘Cap passa enrere, totes les passes endavant‘, que anirà en cinc trams d’Inca a Palma, amb un total de 31,8 km… o 39.750 passos.

La caminada, a la qual han participat més de set mil persones, ha començat a les deu del matí de l’Institut Berenguer d’Anoia d’Inca. El primer tram ha anat fins a Binissalem; el segon, de Binissalem a Consell; el tercer ha arribat a Santa Maria; el quart, fins a Marratxí passant pel Figueral, i el darrer tram ha recorregut el camí fins a Palma, on la marxa ha ocupat els principals carrers de la ciutat fins el passeig del Born, on a les sis l’assemblea ha llegit un parlament i els Taverners hi han fet una actuació.

La marxa per un sistema educatiu digne, arrelat a la cultura i obert al món ha rebut la col·laboració de la majoria d’ajuntaments per on passa i tant la cooperativa Coa Negra com el sindicat Unió de Pagesos participen en l’avituallament dels marxaires.

Els organitzadors justifiquen la marxa perquè, ‘malgrat la situació de retallades, menyspreu cap a la feina docent i a la comunitat educativa (…), famílies i alumnes i totes les persones preocupades per un dels pilars bàsics de qualsevol societat avançada com és l’eduació volen, d’una manera lúdica, reivindicar una negociació amb el govern per millorar l’educació’: ‘Perquè ens preocupa el futur dels nostres alumnes, dels nostres fills, dels nostres nebots, dels nostres néts, dels nostres amics… No aturarem de fer passes per l’educació.’

Marxa a Eivissa

Paral·lelament, avui al matí ha tingut lloc a Eivissa l’acte reivindicatiu ‘Jo faig passes per l’educació’, en què han participat mig centenar de mestres i professors, juntament amb unes tres-centes persones més. L’acció consistia en una cursa per un petit tram simbòlic que s’havia traçat amb senyals de sortida i d’arribada, i volia recordar que els docents i la societat continuen la lluita en desacord amb la política educativa del govern balear i del Ministeri d’Educació espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any