La CUP assegura que el no del congrés espanyol no modifica ‘ni una coma’ el camí de la consulta

  • Antonio Baños i Sergi López han participat en l'acte central de la campanya 'Sí per a canviar-ho tot' a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular ha arribat avui a un dels moments culminants de la campanya de la consulta del 9 de novembre. Ho ha fet amb un acte central al Barcelona Teatre Musical (BTM) ‘en favor del referèndum, de la independència i dels Països Catalans’ i ‘per reafirmar el compromís que la consulta es farà tant sí com no’, perquè ‘és la voluntat majoritària de Catalunya’. Un triple sí que la CUP enarbora des que el 12 de desembre les forces sobiranistes del Parlament de Catalunya van posar-se d’acord per a fixar una data i una pregunta per a la consulta sobre el futur polític del Principat.

A l’acte, que ha començat a les sis de la tarda amb el lema ‘Sí, per a canviar-ho tot’, hi han intervingut els tres diputats de la CUP (David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet), a més de l’activista Gabriela Serra, el periodista i escriptor Antonio Baños i l’actor Sergi López. També hi han participat representants d’Escòcia, Palestina, Andalusia i el País Basc i hi ha hagut les actuacions de Pau Alabajos i Titot i David Rossell.

La CUP no està a disposada a fer passos enrere a l’hora de convocar la consulta. Els seus tres diputats han assegurat que el no del congrés espanyol no modifica ‘ni una coma’ l’objectiu de fer la consulta el 9-N, ‘el camí cap a la plena llibertat’. El futur, ha assegurat David Fernández, ‘l’ha de decidir la seva gent, és la línia vermella infranquejable’ i el cop de porta de Madrid ‘multiplica l’anhel’ dels catalans. El també diputat Quim Arrufat ha garantit que no acceptaran cap pacte ni transacció, ni tampoc succedanis en lloc de la consulta, ‘agradi o no a Rajoy, Rubalcaba i Fainé’.

Per la seva banda, l’actor Sergi López ha fet una defensa del dret de decidir: ‘N’estem fins els ovaris que ens diguin que no. Volem decidir. Volem dir que sí’. I l’escriptor Antonio Baños, membre de Sümate, ha fet una crida a no renunciar el 9-N: ‘Volem urna, i la volem el 9 de novembre.’ Ha criticat els qui volen substituir el referèndum per unes eleccions plebiscitàries o un pacte amb l’estat espanyol.

L’acte s’ha pogut seguir en directe des d’aquesta pàgina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any