Una gran manifestació demana justícia al Cabanyal

  • La marxa ha estat convocada per la plataforma Salvem el Cabanyal i l'Associació de Veïns

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 17:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una gran manifestació ha recorregut aquest diumenge el barri valencià del Cabanyal per a reclamar un pla de futur per aquest barri mariner, quan es compleixen quatre anys dels últims enderrocaments executats a la zona en aplicació del Pla Especial de Protecció i Reforma (PEPRI). Organitzada per la plataforma Salvem el Cabanyal i l’Associació de veïns del Cabanyal-Canyamelar la marxa ha aplegat milers de veïns i representants de d’associacions i dels tres grups municipals de l’oposició (PSPV, Compromís i EUPV).

Els assistents han cridat consignes com ‘El Cabanyal no necessita avingudes’, en referència al projecte de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez promogut per l’ajuntament, o ‘Rita ja n’hi ha prou’, i pancartes amb ‘Pau a les cases, guerra als palaus’ i ‘Rehabilitació sense destrucció’.

‘Justícia per al barri’

La portaveu de ‘Salvem el Cabanyal’, Maribel Domènech, ha indicat en declaracions a Europa Press que quatre anys després de l’ordre ministerial que va paralitzar els enderrocaments ‘no hi ha cap moviment ni intenció d’assumir la responsabilitat de posar fi a la degradació’ que pateix la zona.

‘Hem escrit perquè ens rebessin tant a l’Ajuntament com a la Generalitat i al ministeri’, ha explicat, encara que ha precisat que malgrat haver rebut resposta del consistori, fa tres mesos que esperen que els donin un cita.

Per això, ha defensat que aquesta manifestació era necessària ‘perquè són quatre anys en què ja se sap que hi ha una ordre ministerial i que el PEPRI és il·legal. S’ha de donar una solució, és una crida per demanar justícia per al barri’, ha dit.

La portaveu de la plataforma també s’ha referit a la presència en la manifestació del secretari general del PSPV, Ximo Puig; el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, i la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, i ha recordat que ‘tota la vida ens han donat suport’, per la qual cosa espera que ‘si alguna vegada arriben al poder, realment se’n recordin del compromís que han tingut amb nosaltres’.

Així mateix, Domènech ha remarcat el caràcter ‘festiu i pacífic’ de la marxa, en la qual hi ha hagut gegants, una batucada, un grup de dolçaina i tabalets i molts globus en els quals es podia llegir ‘Salvem el Cabanyal’. L’organització ha redactat aquest manifest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any