‘El Govern Valencià mai no ha negat la unitat de la llengua’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per més paradoxal que puga semblar, aquesta frase és de l’antiga presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i actual diputada del PP a Madrid des de 2011.

En una entrevista al diari Avui, el 25 de juny de 2008, la Sra. Ascensió Figueres assegurava que el Govern Valencià ‘mai no ha negat la unitat de la llengua’. Si això ho deia la qui fa uns anys era Presidenta de l’AVL i actualment és diputada al Congrés, per què no ha obert la boca quan el seu partit està negant el que ella afirmava?

És evident que el PP juga constantment amb el tema de la llengua. i ho fa per a traure vots. El PP mai no ha cregut en la normalització lingüística, ni molt menys en una campanya d’immersió en la llengua. Al contrari: el PP ha atacat aquells que defenen la nostra llengua, com Escola Valenciana o ACPV. De fet, el PP només utilitza la llengua com a argument electoral.

Mon pare em va ensenyar moltes coses. Em va ensenyat sobretot a ser un home de paraula. A no anar canviant de parer constantment. A saber raonar una postura i a apostar sempre per la veritat. I a defendre-la davant la mentida i la manipulació. A mantindre allò que crec que és veritat. I a tindre dignitat.

El PP valencià ni té paraula, ni sap raonar una postura. El PP substitueix la raó per les vísceres. La veritat per la manipulació. La dignitat per l’electoralisme.

Si la Sra. Ascensió Figueres creu, com va assegurar, que el Govern Valencià mai no ha negat la unitat de la llengua, per què calla ara? Per què no és capaç de mantindre i de dir públicament allò que públicament va afirmar el 2008? Per què no diu que els srs. Fabra, Castellano, Bellver i tota la resta de dirigents del PP no fan sinó enganyar la gent? Per què no desemmascara tota la mentida d’aquells que s’omplin la boca defenent ‘las señas de identidad’, quan en realitat no fan sinó exterminar el valencià? O no és prou clara la postura del PP quan vol eliminar 152 aules en valencià a l’escola pública?

La gent que va canviant de parer és una gent de la qual no ens podem fiar gens. I com que el PP és un partit que diu blanc,a allò que abans havia dit negre, no ens en hem podem fiar.

Llegiu l’entrevista íntegra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any