L’ANC ja té 51.000 adherits, el doble de fa un any

  • En menys d'un mes, després dels atacs i amenaces, registra 12.000 socis nous

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
05.04.2014 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer moment d’eufòria que s’ha viscut en l’assemblea general de l’ANC que es fa avui al Tarraco Arena ha arribat amb l’anunci de les dades actualitzades, a data d’ahir, de la quantitat d’adherits a l’entitat: 51.000; són 34.105 socis de ple dret i 15.102 simpatitzants, a més de 1.105 col·laboradors. Això representa un augment del 90% respecte dels membres de l’ANC que hi havia fa un any. El gruix d’aquest increment es deu sobretot a l’allau de nous socis d’aquestes últimes setmanes, arran de les campanya informativa i política de mitjans i partits espanyols de voler desprestigiar l’ANC i d’amenaçar-la amb una il·legalització.

Un exemple ben gràfic: a mitjan mes de març l’ANC tenia poc més de 21.000 socis de ple dret, i ara ja n’hi ha més de 34.000. El divendres 14 de març l’ABC publicava un editorial demanant el processament dels membres de  l’ANC i la il·legalització, i el candidat de Ciutadans a les europees, Juan Carlos Girauta, acusava la presidenta, Carme Forcadell, de colpista; la setmana següent El País també acusava de colpista l’entitat, i Manos Limpias presentava la querella. La resposta en forma de noves adhesions ha estat contundent.

Quan s’han presentat aquestes dades, els milers d’assistents al Tarraco Arena han esclatat amb crits eufòrics d’independència, que han desencarcarat el personal, un pèl somnolent després d’una llarga estona de lectura i votació de totes les esmenes presentades al full de ruta de l’entitat, que avui s’aprovarà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any