Jean-Marc Pujol derrota la ultradreta i manté la batllia de Perpinyà

  • Amb un 55% dels vots, per davant del 45% del FN

VilaWeb
Redacció
30.03.2014 - 20:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La UMP de Jean-Marc Pujol ha guanyat la segona tanda de les eleccions municipals a Perpinyà, aconseguint el 54,9% dels vots. Amb aquests resultats, el batlle sortint s’ha imposat al Front Nacional de Louis Aliot que, tot i guanyar la primera tanda i partir com a favorit, s’ha hagut de conformar amb el 45,1% dels sufragis. La xifra, però indica que el FN multiplica per quatre el resultat dels anteriors comicis. En aquesta segona tanda, la participació a la ciutat nord-catalana ha estat superior a la de la setmana passada i ha votat un 62,69% dels perpinyanesos amb dret de vot. 

Amb aquests resultats, la UMP de Jean-Marc Pujol ha aconseguit per poc marge desactivar el fort creixement que el Front Nacional ha tingut a Catalunya Nord. De fet, Louis Aliot va guanyar amb el 34% dels vots la primera volta de les eleccions i es presentava com el gran favorit de cara a la jornada electoral d’aquest diumenge. En aquesta segona tanda, en què el candidat socialista s’havia retirat de la cursa, els resultats s’han capgirat i l’extrema dreta no governaria Perpinyà, tot i que sí tindria representació municipal.

El factor clau que ha decidit la victòria de la UMP ha estat l’alta participació registrada, que ha estat del 62,6%, això són 5,5 punts per sobre de la obtinguda a la primera volta dels comicis. Això indica que els votants d’esquerra ha apostat pel batlle sortint per tal d’evitar la victòria del Front Nacional. A banda, pràcticament tots els caps de llista que van concórrer a la primera volta de les municipals havien demanat el vot per Jean-Marc Pujol per barrar el pas a l’ultradreta. També ho havien fet els partits i associacions catalanistes.

El 54,9% dels vots aconseguits per la UMP li asseguren un mínim de 42 consellers municipals a l’Ajuntament de Perpinyà d’un total de 55. D’aquests, un mínim de dos consellers seran pel partit catalanista Unitat Catalana de Brice Lafontaine, que ha format part de la llista de Jean-Marc Pujol.


Tots els resultats actualiztats, a VilaWeb Catalunya Nord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any