Valdrà més l’enterro que la uela

  • (Amb nota de correcció)

VilaWeb
VilaWeb
Josep Albinyana
22.03.2014 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí han inaugurat una àrea municipal per a autocaravanes a l’Olleria. Dos fontetes, un parell de desaigües, un rectangle pintat de blau a terra i unes ratlles blaves que delimiten un espai on aparcar tres o quatre d’aquests vehicles. I una placa que diu que allò és això de les autocaravanes, en castellà no siga cosa que algú s’ofenga.

Es pot discutir de la conveniència o no d’aquesta infraestructura, i de la seua ubicació. No sobra mai oferir serveis que faciliten l’estada a la població a grups i persones que la vulguen conéixer (i si l’arreglem primer?), encara que potser hi ha altres espais més adequats per a aquesta mena de turisme rodant. La discussió és oberta.

Però allò que més m’ha cridat l’atenció (i no sóc l’únic) ha sigut la gran parafernàlia moguda per a inaugurar no res. Castells inflables, la banda de música la Nova pel carrer, mini-masceltà, conferència..* Una gran borina amb dinar inclòs. Potser valdrà més l’enterro que la uela.

L’encarregat d’oficiar l’acte ha sigut el president de la Diputació, Alfonso Rus. Desconec de quina part econòmica se n’ha fet càrrec la Diputació, però alguna deu ser quan l’home ha fet el paper important del matí. També és de veres que no ha vingut expressament a això: hui s’ha formalitzat la (re)integració de Gent de l’Olleria en el PP, i Rus, com a president ‘popular’, ha estampat la firma en els papers que en donen fe, juntament amb el de Gent de l’Olleria i batle, José Vidal.

Això ha sigut aquest matí, en un esmorzar de càrrecs comarcals del PP que ha acabat amb aquesta signatura, després de la qual ha vingut tot el tracaleo de la inauguració que, segons com, semblava més aïnes l’escenificació pública de l’armistici acordat entre els dos sectors locals del partit.

_____________________________________________________

*Nota: L’asterisc marca el lloc on en la redacció original de l’article hi deia ‘Sembla que a última hora la gent de les danses s’han tufat amb l’Ajuntament i han dit que no hi anaven a ballar’. Amb l’ús de ‘sembla’ ja venia a indicar que l’afirmació era aproximada, sense confirmació total, i ves per on resulta que em vaig equivocar per complet. Sí, és cert que el grup de danses no va participar en la festa, però no perquè s’hagueren tufat, sinó perquè no els va ser possible. M’ho han assegurat des del propi grup, molestos amb la meua interpretació equivocada dels fets en un article que, sense esperar-ho, està circulant com la pólvora per internet.
Per la meua part, error reconegut, i espere que subsanat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any