La vila-realenca Mònica Àlvaro, la més votada en la llista de candidats a les primàries de Compromís

  • L'encara alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha arrassat en l'elecció del cap de llista

VilaWeb
Redacció
22.03.2014 - 01:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vila-realenca Mònica Àlvaro, actual regidora de Dona i Serveis Socials en l’ajuntament d’aquesta població de la Plana Baixa, ha resultat la  persona més votada en la llista de candidats a les primàries de Compromís, i ocuparà doncs un lloc destacat en la candidatura amb què aquesta formació concorrerà a les properes eleccions europees.

Mònica Àlvaro ha assolit la xifra de 1.703 vots, per davant de la segona candidata, Isabel Martín, que n’ha aconseguit 1.568. Recordem que l’elecció del cap de llista es feia amb una llista diferent, a la qual concorrien cinc candidats, i que ha estat guanyada per ampla diferència per l’encara alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià. D’aquesta manera, doncs, Mònica Àlvaro ocuparà un lloc molt destacat en la candidatura global en la qual es presentarà Compromís.

Aquesta havia estat la carta de presentació de Mònica Àlvaro a les electores i electors:

“Sóc Mònica Alvaro i Cerezo, em presente a les primàries de Compromís com a membre de la candidatura i ho faig amb la mateixa il·lusió que totes i tots tenim de viure un moment històric. Hi ha moltes esperances d’aconseguir que, finalment, una veu valenciana aplegue al Parlament Europeu. I eixa ha de ser una veu forta, una veu potent, una veu que done raons i arguments a la gent que ens espera i no podem decebre. Per tot això, des de les Comarques del Nord hem volgut donar suport a les primàries de Compromís i, si em permeteu, acompanyar en el procés a eixa veu que portarem junts a Europa.

La meua formació professional és la de llicenciada en Ciències de la Informació i Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. També he treballat en l’empresa privada, on em vaig formar amb un màster en Prevenció de Riscs Laborals. A més, he estat vivint a Londres i a Lund (Suècia) en programes d’intercanvi. Actualment compagine la tasca municipal amb els estudis de Ciències Polítiques en la UNED.

Des del 1999 prenc part activa d’aquest projecte, amb càrrecs de responsabilitat tant en el col·lectiu de Vila-real, com a la comarca de la Plana Baixa. Des del 2012, forme part de l’Executiva Nacional del BLOC i compartisc responsabilitats en l’àrea d’institucional de Compromís.

Les darreres eleccions municipals la ciutadania ens ha donat l’oportunitat d’estar en el govern de Vila-real i concretament des del 2011 sóc tinent d’alcalde, regidora de Serveis Socials i regidora de la Dona. Ambdues regidories, diferenciades, m’han fet veure com de lligades tenim les mans els i les que creiem en el municipalisme. El viure en primera persona la responsabilitat de gestionar per fer la vida més fàcil a la gent pense que és valor afegit que puc aportar a la candidatura. El municipalisme ha de ser fonamental a la nova Europa; complint la màxima de pensar en global i actuar en local, i ara també actuar en global pensant en local.

He tingut la gran sort de poder viure diverses campanyes i demanar en moltes ocasions el vot per a les Europees, i cada cop sóc més conscient de la necessitat que tenim de portar una veu Compromesa a Brussel·les i de la importància de les institucions europees que malauradament per a moltes i molts encara romanen lluny; hem de apropar-les demostrant que altra forma de fer política és possible. Vivim en una Europa que sovint perd l’horitzó i s’oblida de la gent. Nosaltres marcarem la diferència. Nosaltres ho farem des de l’òptica que ens aporta allò del #RescatemPersones, construint una Europa Social i dels pobles”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any