L’oli a la Vall d’Albaida vist per tres experts

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.03.2014 - 00:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres passat, i amb motiu de les celebracions del cinquanté aniversari de l’institut ‘Josep Segrelles’ d’Albaida, el centre va acollir un acte en què es compaginà una xarrada acompanyada d’un tast d’olis, que acabà amb un sopar. Els protagonistes van ser l’oli i tres  ex-alumnes de l’institut: Raül Gómez, productor d’oli a Beniatjar, Miquel Canet de Llutxent, ex-gerent de la Cooperativa Comarcal, i Pep Garcia de Castelló de Rugat, ex-gerent de l’empresa Aceites La Masia.

Miquel Canet va explicar el canvi que va suposar separar les olives de terra i les acabades de collir, i la forma de fer-les cuidant l’envàs i deixant-les el mínim temps a casa. Tots tres van els anys en què la collita es guardava unes setmanes amuntegada a les andanes.

 Raül Gómez, com a productor va fer palesa la dificultat que té l’oli ecològic que ell fa per a introduir-se al mercat exterior, un mercat en què els italians tenen molta experiència i on han guanyat la partida de la comecialització. El mateix passa amb altres tipus d’olis que ells compren ací, moltes partides a l’engròs que despres envasen i distribueixen per mig món.

Després, el tast amb sabors fruitats, picants, amargs, llampants… oli d’olives arbequines, grossals, alfafarenques, picals, cornicabres… tot guiat pels tres mestres oliaires.

Finalment el sopar va ser també un acte comunitari, en què es va compartir el menjar que cadascun dels assistents havia portat, regat amb el vi del celler l’Arc propietat de Raül Gómez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any